compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Sesamstraat klaagt onzedelijke poppenfilm aan (trailer)

Sesamstraat klaagt onzedelijke poppenfilm aan (trailer)

Melissa McCarthy's poppen lijken te veel op Muppets

27-5-2018 Kinderprogramma Sesamstraat klaagt de productiemaatschappij van actrice Melissa McCarthy aan voor haar nieuwe film The Happytime Murders. De reden is dat de op Muppets lijkende poppen in deze detective zich te buiten gaan aan druggebruik, geweld, seksuele handelingen en er zelfs een ejaculatie te zien is.

Delen op facebook
Beeld uit 'The Happytime Murders' (c) 2018

Beeld uit 'The Happytime Murders' (c) 2018

Dat meldt Fox News. Het kinderprogramma heeft de rechtzaak aangespannen na het verschijnen van de trailer (zie hieronder). Volgens Sesamstraat lijken de poppen te veel op de iconische Muppets en Sesamstraat-poppen en bezoedelt de film de goede naam van het kinderprogramma.


Zoon van Jim Henson
De vergelijking met de beroemde Muppets komt niet uit de lucht vallen. De film is namelijk geregisseerd door Brian Henson, zoon van Jim Henson, de in 1990 overleden bedenker van de Muppets. Bovendien doet Jim Hensons dochter Lisa Henson de productie.

Sesamstraat meent dat het kinderprogramma vooral schade oploopt door het onderschrift van de film, waarin Sesamstraat letterlijk wordt genoemd. Dat luidt: NO SESAME. ALL STREET.

In The Happytime Murders speelt Melissa McCarthy een menselijke detective die samen met een pop een aantal gruwelijke poppenmoorden onderzoekt.

The Happytime Murders verschijnt 16 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.