compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORT 161: Symmetry
Short of the Week

SHORT 161: Symmetry

30-12-2013 Onze laatste SHORT van 2013 is de korte film SYMMETRY. De film toont ons de vele overeenkomsten die we tegenkomen in vormen, functies en betekenis in de wereld. Zo eindigen we 2013 en beginnen we 2014 met een positieve kijk.

Delen op facebook

De film Symmetry is gemaakt door kunstenaarscollectief Everynone. Ze maken vaker films over hun verwondering over de wereld. Regisseur van deze film is Daniel Mercadant, die sindsdien bekendheid kreeg met de typische films voor de iPhone (Photos Every Day en Face Time Every Day).

Het bijzondere aan de films van collectief Everynone is dat het eigen beelden betreft in de stijl van films als Koyaanisqatsi van regisseur Godfrey Reggio. Deze film is 2 jaar geleden gemaakt.

De keuze van deze week werd geïnspireerd door de vele compilatiefilms die gedeeld werden afgelopen weken via de sociale media, vaak met titels als 'Wat zijn mensen geweldig', boordevol met youtube-fragmenten van stuntende jongeren en gelardeerd met beelden uit de film Samsara. Terwijl deze laatste films vooral om het effect draaien, draait onze keuze meer om de filosofische verwondering.

Gelukkig 2014!


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.