compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORT 164: They Came at Night
Short of the Week

SHORT 164: They Came at Night

27-1-2014 Aangezien het International Film Festival van Rotterdam 2014 nog steeds aan de gang is, kiezen we deze week voor een geëngageerde korte film. Het betreft een kindsoldaat die besluit te vluchten naar zijn voormalige dorp. Maar niet alles loopt zoals gepland en dan komt hij oog in oog met een vreemdeling die moet besluiten om hem aan te geven of te helpen.

Delen op facebook

De camerawerk en regie is in handen van cameraman Andrew Michael Ellis, die vooral bekendheid kreeg met muziekvideos, korte documentaires, het filmen van actiescènes in kleine ruimtes en heel veel korte films. Ellis woont in New York en mede-oprichter van het collectief Nomadique.

Naar schatting zijn meer dan een kwart miljoen kinderen op dit moment daadwerkelijk actief betrokken als soldaat in oorlogen. In sommigen gevallen worden kinderen al vanaf zeven jaar oud ingezet en in bepaalde gevallen zijn kinderen ingezet om hun eigen familieleden te vermoorden.

Dit filmpje wordt in een informatiecampagne gebruikt in Africa (Kongo, Centraal Afrikaans Republiek en Zuid Soedan) om soldaten die zich overgeven te helpen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.