compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORT 165: Distraction
Short of the Week

SHORT 165: Distraction

3-2-2014 Deze week een totaal andere short: een sexy, snel gemonteerde film-noir getiteld 'Distraction', over een schrijver die worstelt met het einde van zijn script. Alle ingrediënten om je op het puntje van je stoel te krijgen zitten in deze short: een jonge schrijver, een prostituee en een motel ergens in de woestijnen van de VS.

Delen op facebook

Distraction is een opvallend mooi gemaakte short gebaseerd op het sjabloon van hollywood klassiekers met veel adrenaline, snelle auto's, spannende meiden, maar zich dan afspelend in het nu. We zien duidelijk een leerling van de oude meesters aan het werk!

Regisseur Stephen Schuster, plunderde al zijn spaargeld en credit cards om zijn visie gestalte te geven in deze film. De film had ook nog een scherpe deadline, want zijn vrouw was acht maanden zwanger toen de opnames achter de rug waren en de montage nog moest beginnen. De post-productietijd van de film was lang door het veelvuldig gebruik van special effects, maar het geeft de film wel die speciale 'look'.

Schuster wist ook om opkomende actrice Jolene Andersen te strikken voor deze rol, die de perfecte femme fatale neerzet.

Stephen Schuster demonstreerde in zijn eerder werk al dat hij filmt met een Rembrandt-kijk op de wereld, altijd geïntrigeerd door het spel van licht en schaduw, maar ook door de keuze van zijn thema's. Zo heeft zijn video-clips voor Alice in Chains en Cold Fields beiden een morbide sfeer terwijl je steeds mooie beelden ziet bij een up-tempo nummer. Ook zijn mini-documentaire over preparateur, maquette-bouwer en kunstenaar Ron Pippin lijkt meer op het gesprek met een serie-moordenaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.