compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORT 168: 9 Meters
Short of the Week

SHORT 168: 9 Meters

7-3-2014 Deze week blikken we in zekere zin terug op de Oscars van zondagnacht. De korte film Helium van de Deen Anders Walters won een Oscar. Daarom is de keuze deze week voor zijn film "9 Meters", welke vorige jaar ook meedong voor een Oscar. Een jongen meent contact te hebben met zijn moeder die in coma ligt en probeert haar in leven te houden door steeds zijn grenzen op te zoeken. Lees ook over de resterende Oscar genomineerden.

Delen op facebook

Anders Walter laat wederom zien dat in Europa, de filmplek momenteel Denemarken is. Bekijk deze indrukwekkende 17 minuten durende film en klik daarna ook op de trailer van de korte film Helium. Twee totaal verschillende stijlen, maar vergelijkbare verhalen. Voor ons is Anders Walter de ontdekking van deze week.

Een zestienjarige jongen ontdekt dat zijn moeder die in coma ligt, reageert op zijn verspringrecords. Hij besluit steeds spectaculairdere verspringpogingen te ondernemen om zo te voorkomen dat zijn moeder afgesloten wordt van de apparatuur die haar in leven houdt. Zijn sportieve prestaties krijgen steeds meer de vorm van waaghalzerij.

Oscars 2014
De Academy Awards kent maar liefst drie categorieën voor korte films: Liv Action, Animatie en Documentaire. Zie ook Oscars gisteravond uitgereikt.

Beste Live Action Short Movie, winaar en genomineerden
Winnaar Helium van regisseursduo Anders Walter en Kim Magnusson, Denemarken/Deens. Een jongetje dat een terminale ziekte heeft en hoop put uit de verhalen van de conciërge van ziekenhuis over de fantasiewereld Helium genaamd.

"Aquel No Era Yo" (Dat Was Ik Niet) van regisseurs: Esteban Crespo, Spanje, Spaans).
Paula, een hulpverleenster heeft een ontmoeting met een Afrikaans kindsoldaat in een enorme productie vol met explosies en actie. De film won eerder een Goya voor Beste Korte Film in Spanje.

"Avant Que De Tout Perdre" (Net Voordat Je Alles Kwijt Bent)" van regisseurs: Xavier Legrand en Alexandre Gavras, Frankrijk/Frans). Miriam ontvlucht haar gewelddadige echtgenoot door samen met haar kinderen zich schuil te houden in de supermarkt waar ze werkt.

"Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?" (Moet Ik Alles Doen? van regisseurs: Selma Vilhunen en Kirsikka Saari, Finland/Fins). Sini probeert van alles om haar gezin op tijd te krijgen voor een bruiloft.

"The Voorman Problem" Regisseurs: Mark Gill en Baldwin Li, Verenigd Koninkrijk/Engels). Een psychiater onderzoekt een gevangene genaamd Voorman, welke overtuigd is dat hij een god is.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.