compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Short 51: Portal: No Escape
Short of the Week

Short 51: Portal: No Escape

Een fan maakt een verrassend goede film

12-9-2011 Eén jaar geleden zijn we gestart met korte films op maandag. Stuk voor stuk origineel werk. Deze week hebben we iets bijzonders, een film die inspiratie put uit een computerspel, gemaakt door een gamer.

Delen op facebook

Een vrouw ("Danielle Rayne") wordt wakker, zij wordt gevangen gehouden in een mysterieuze kerker, zij beraamt een plan. Regisseur van deze film is reclamefilmer Dan Trachtenberg, die eerder een korte horrorfilm regisseerde "More Than You Can Chew". De korte film van deze week ging in premiere tijdens de stripconferentie 'Comic-Con' in San Diego begin dit jaar en kreeg een staande ovatie van het publiek.Het spel
De film is gebaseerd op het computerspel Portal 2, een zogenaamde first-person puzzel-platform, een spel die vooral draait om het oplossen van puzzels door het zogenaamde tele-porteren. De Portal-serie deelt eenzelfde soort wereld als de Half-life-series (ook vaak verfilmd door fans). Portal bevindt zich qua tijdspanne tussen Half-Life en Half-Life 2. Het spel Portal 2 wordt door gamers beloond met de hoogste cijfers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.