compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > SHORT 9: Vent
Short of the Week

SHORT 9: Vent

Vent, korte film van Tim Klok

4-10-2010 Vandaag editie nummer 9 van onze wekelijkse rubriek SHORT. De redactie selecteert elke maandag een korte film waarvan zij vindt dat die de moeite waard is.

Delen op facebook

Deze week een film van Tim Klok, regisseur van het recente Copy Paste (2010), waarin een beeldschone en briljante studente genetische wetenschappen de ethische bezwaren van de genetica met een korreltje zout neemt.

Klok werd internationaal bekroond voor de docudrama's "Who will help me now?" (2007), over kinderen in concentratiekamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog en "Empty Seats" (2007) over een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwijnt.

De korte film die je nu gaat zien werd in 48 uur gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project van het Internationaal Film Festival in Breda.

De opdracht was dat de film zou voldoen aan de volgende eisen: Het moest een komedie zijn, een van de personages moest Kees of Keesje Kramers heten die wereldkampioen kruiswoordpuzzels was, er moest een gouden lepel in voorkomen en iemand moest de volgende zin zeggen: “Ik wil er twee, voor de zekerheid.”

Toch een prestatie in 48 uur. Oordeel zelf:


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.