compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shortcutz: Little Shit (Advies 16+)
Short of the Week

Shortcutz: Little Shit (Advies 16+)

1-4-2019 Na een ongeplande pauze van enkele weken, pakken we de draad weer op met onze wekelijkse rubriek Short of the Week. Deze week selecteert ShortCutz Amsterdam de Nederlands/Britse co-productie LITTLE SHIT, een film over een pestkopje in een stadsjungle.

Delen op facebook

Regisseur, schrijver en 'creative director' Richard Gorodecky heeft zijn sporen ruim verdiend als reclameman voordat hij de overstap maakte naar de film. Hij maakte eerder de prijswinnende korte documentaire "The River Man" in 2015 en in 2016 de 3 minuten durende korte documentaire "Dr Perricone (2016)". In hetzelfde jaar begint hij aan de korte speelfilm Little Shit (2018), die het afgelopen jaar het festivalcircuit aan deed en sinds 18-2-2019 online in première ging.

De korte film Little Shit gaat over de pestkop Paul, een hopeloos geval die niemand als kind zou willen hebben. Er schuilt echter meer in deze jongen. Een kant die pas zichtbaar wordt als hij even verdwaald in de stadse jungle van Londen en in een stukje natuur belandt. Hij moet dan zijn eigen situatie onder ogen zien en benoemen.

De zeer persoonlijke film laat de bredere maatschappelijke knelpunten zien van het opgroeien aan de roffelige rand van de samenleving.

De film is geproduceerd door de Amsterdamse 'PostPanic Pictures', die eerder "Sundays" (2015) en "Lost- Boy" (2016) produceerden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.