compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shortcutz: Spelletjesavond (Game Night)
Short of the Week

Shortcutz: Spelletjesavond (Game Night)

5-11-2018 : De keuze deze week voor Short of the Week is gevallen op een short die het heel goed deed op het festivalcircuit. De zwarte komedie over een familie van spelletjesfanaten 'Spelletjesavond' was genomineerd voor The Mr Zee Award van Shortcutz 2017.

Delen op facebook

Eerste kennismakingen met de schoonfamilie zijn vaak al ongemakkelijk genoeg, maar in combinatie met een spelletjesavond, en iets té fanatieke spelers, is het de ideale mix voor ellende. De hoofdrollen worden gespeeld door Sofie Porro, Albertine de Kanter, Sol Vinken en Howard van Dodemont.

De film is vertoond op een groot aantal festivals in het binnen- en buitenland, o.a. op het Cleveland International Film Festival 2018 en het Palm Springs International ShortFest 2017 in de VS. De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de publieksprijs op de volgende festivals: Eindhovens Film Festival 2016, Independent Days International Filmfest 2017 (Duitsland) en het Paphos International Film Festival 2017 (Cyprus). Winnaar van de Nederlandse Competitie op het Niederrhein Filmfestival 2018 (Duitsland). Winnaar van de 3e Juryprijs op het Monstronale Festival 2018 (Duitsland) en winnaar van de prijs voor Beste Actrice (Sofie Porro) op het Vlaardings Film Festival 2018. Geselecteerd als Staff Pick op Vimeo.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.