compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shorts! gaat voor vierde keer van start

Shorts! gaat voor vierde keer van start

Internationaal festival voor de korte film in Amsterdam

10-3-2003 Van 12-16 maart 2003 is bioscoop Kriterion het epicentrum van het vierde internationale festival voor de korte film, Shorts!. Vijf dagen lang biedt Shorts! korte films en hun makers een podium op het grote doek.

Delen op facebook

Shorts! is het eerste en enige internationale festival voor korte film in Nederland. Shorts! nodigt filmmakers uit die met hun films een esthetisch onderzoek doen, kritiek uitoefenen, die visie vertonen en de kijker prikkelen, die geen gecomprimeerde versie van een lange speelfilm maken maar laten zien dat de korte film een discipline op zich is.

De programmering bestaat uit films (korter dan 30 minuten) die spelen met referentiekader en identiteit, maar toont ook projecten die om andere redenen emotie of verwondering oproepen. De vierde editie van het festival is opgesplitst in een hoofdprogramma en een nevenprogramma.

Het hoofdprogramma in Kriterion bestaat uit een internationale competitie waarin filmmakers dingen om de Shorts! Award en een publieksprijs. Binnen de internationale competitie vallen het blok NPS Kort! Films en het Shorts! Kinderprogramma. Tevens zal het Filmmuseum een aantal korte films uit haar archief programmeren.

Het tweedaags nevenprogramma vindt plaats in De Balie op 13 en 14 maart. Bijzondere filmvormen als de experimentele korte film, digitale film, internet-films, 3-dimensionale video-installaties en videokunst staan hier centraal. Bezoekers kunnen onder professionele begeleiding hun eigen korte film maken. Het nevenprogramma wordt samengesteld in samenwerking met onder meer cinema De Balie, Park4DTV, Bellissima en Impakt.

Bezoek voor de uitgebreide programmering en verdere informatie de officiële website van het Shorts Filmfestival.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.