compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Shouf Shouf Habibi! II en serie in de maak

Shouf Shouf Habibi! II en serie in de maak

18-5-2004 AMSTERDAM - Op de hitfilm 'Shouf Shouf Habibi!' komt zowel een film- als een televisievervolg. Dat heeft producent Jos van der Linden maandag vanuit Amsterdam laten weten.

Delen op facebook

'Shouf Shouf Habibi! 2' moet voorjaar 2005 worden geschoten en mikt op een première op het Nederlands Filmfestival van volgend jaar. De VARA zal de dertiendelige serie uitzenden in het seizoen 2005-2006.

Beide producties worden ontwikkeld door hoofdrolspeler Mimoun Oaissa en regisseur Albert ter Heerdt. Over het verhaal van de vervolgfilm is nog niets bekend. Wel keren alle hoofdrolspelers uit het origineel daarin terug. Het begrote budget van de film is het dubbele van zijn voorganger: 1,6 miljoen euro.

Shouf Shouf Habibi! was begin dit jaar een grote hit in de Nederlandse bioscopen en trok bijna 350.000 bezoekers. De hoofdrollen werden vertolkt door Touriya Haoud, Najib Amhali, Frank Lammers en Tanja Jess.

Het gezaghebbende Amerikaanse blad Variety bestempelde de film onlangs tot ''one of the ten films you have to see''. Een Amerikaanse distributeur is echter nog niet gevonden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.