compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Shrek 3 breekt record bij opening in VS

Shrek 3 breekt record bij opening in VS

Met 122 miljoen dollar best openende animatiefilm ooit

21-5-2007 De critici waren niet zachtzinnig in hun kritieken over Shrek the Third, het derde deel over de groene reus en zijn fantasievolle vrienden. Het publiek in de Verenigde Staten is dit weekend echter massaal toegestroomd om de film te bekijken.

Delen op facebook

Shrek the Third overtrof met de recordopbrengst alle verwachten. Eerder hadden analisten voorspeld dat de film tussen de 80 en 110 miljoen dollar zou opbrengen. De film is de bestopenende animatiefilm allertijden. Het oude record was in handen van Shrek 2, die in 2004 108 miljoen dollar binnenhaalde in het openingsweekend.

Op de algemene toplijst staat Shrek the Third nu op de derde positie, onder Spider-Man 3, die twee weken alle records brak met een opening van 151 miljoen dollar, en onder Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, die opende met een opbrengst van ruim 135,5 miljoen dollar.

In Shrek the Third gaan Shrek, Donkey en Puss op zoek naar de troonopvolger van de vader van Fiona. Terwijl zij proberen om de rebelse Arthur op de troon te krijgen, probeert Fiona te voorkomen dat Prince Charming een staatsgreep pleegt.

In Nederland moeten we nog even wachten op de release, Shrek the Third gaat 21 juni in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.