compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Sinterklaas in film 2012

Sinterklaas in film 2012

16-11-2012 Morgen komt Sinterklaas weer in het land. Ook voor de filmwereld is de Sint altijd een belangrijk figuur geweest. De Filmkrant plaatste Sinterklaas niet voor niets in de top 25 belangrijkste filmbonzen in Nederland.

Delen op facebook

Sinterklaas op film staat namelijk vaak garant voor volle zalen. Elk jaar komen er wel een of meerdere Sinterklaas films. Dit jaar hebben we er twee. In De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter verdwijnt Sinterklaas uit zijn kasteel en als hij een tijdje later weer opduikt gedraagt hij zich erg vreemd. Ook is er een vreemde Poppendokter aanwezig op het kasteel. Mees en zijn buurmeisje Katja moeten gaan uitzoeken wat er aan de hand is.

Dan hebben we nog Sint & Diego en de Magische Bron van Myra: Het Grote Boek van Sinterklaas heeft geheime krachten. Daardoor kunnen de Zwarte Pieten hun kunsten vertonen. De kracht raakt echter op en de Pieten verliezen ook langzaam hun krachten.

Dit jaar is er geen Sinterklaas film van Martijn van Nellestijn. Vijf jaar achter elkaar bracht hij een Sinterklaas film waarvan Sinterklaas en het Pakjes Mysterie de laatste was. Wel maakte hij dit jaar Joris en Boris en het Geheim van de Tempel, waarbij de personages Joris en Boris terugkeerden in hun eigen film.

Naast film is er rond Sinterklaas nog veel meer te doen. Onze zustersite TheAgenda.nl heeft daarom een Sinterklaasspecial gelanceert met alle Sinterklaas evenementen in Nederland.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.