compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Slumdog Millionaire wint publieksprijs in Toronto

Slumdog Millionaire wint publieksprijs in Toronto

Filmcritici verkiezen Disgrace tot beste film

15-9-2008 Dit weekend werd de 33ste editie van het Toronto International Film Festival (TIFF) afgesloten. Het festival toonde in totaal meer dan 300 films

Delen op facebook

Het publiek in Toronto verkoos het drama Slumdog Millionaire tot de beste film van het festival. De film van de Britse regisseur Danny Boyle gaat over een Indiase jongen die om zijn vriendin te plezieren meedoet aan de Indiase versie van Weekend Miljonairs. Zijn deelname verandert zijn leven echter volledig als hij verder komt dan iedereen voor mogelijk houdt.

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk de documentaire More Than a Game over vier opmerkelijke basketballers uit Ohio en het waargebeurde Iraanse drama The Stoning of Soraya M..

De Internationale Flimcritici bekroonden films in twee categorieën. De 'discovery'-prijs ging naar Lymelife over twee Amerikaanse families die door de economische malaise in de jaren '70 en door het toeslaan van de ziekte van Lyme ontwricht raken. De prijs voor 'special presentations' ging naar Steve Jacobs' film Disgrace over een Zuid-Afrikaanse professor die te maken krijgt met de overblijfselen van de apartheid-politiek.

Hoewel van tevoren gevreesd werd voor een lage kwaliteit aan films door de schrijversstaking eerder dit jaar, kan het festival toch terugkijken op een succesvolle editie met goed ontvangen releases als The Wrestler, Guerrilla en The Hurt Locker.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.