compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Soldaat van Oranje beste Nederlandse film ooit

Soldaat van Oranje beste Nederlandse film ooit

Filmkijken populair volgens enquête filmsite

11-4-2006 AMSTERDAM - De populairste Nederlandse film allertijden is Paul Verhoeven's Soldaat van Oranje, dat wijst een enquête onder bijna 9000 bezoekers van de filmsite filmwereld.net uit.

Delen op facebook

Klassieke films waren het meest populair onder de deelnemers van de enquête. Na Soldaat van Oranje volgde Turks Fruit, eveneens een film van Verhoeven. De recentere film Simon van Eddy Terstall kwam op de derde plaats.

In de categorie buitenlandse films werd de Lord of the Rings-trilogie verkozen tot beste film, gevolgd door The Godfather-trilogie en The Green Mile. Beste Nederlandse acteurs waren achtereenvolgens Rutger Hauer, Jeroen Krabbé en Tygo Gernandt. Hun beste vrouwelijke collega's zijn Monique van de ven, Famke Jansen en Renée Soutendijk.

Vorige week gaf de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten nog aan dat het bioscoopbezoek dramatisch is gedaald. De invullers van de enquête genieten echter nog massaal van de film. Een derde is wekelijks in de videotheek te vinden en bijna een kwart van de respondenten kijkt dagelijks een film. Hoeveel van de bezoekers de bioscoop bezoeken wordt niet duidelijk uit het onderzoek. Het internet wordt veelvuldig gebruikt om informatie over films op te zoeken. De vraag naar de mate waarin internet gebruikt wordt als bron voor de films zelf, blijft vooralsnog onbeantwoord.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.