compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Sony Pictures koopt rechten Zwartboek

Sony Pictures koopt rechten Zwartboek

Distributeur betaalt 'hoog bedrag met zes nullen'

21-9-2006 NEW YORK - Sony Pictures Classics heeft de rechten voor Noord-Amerikaanse distributie gekocht van Paul Verhoeven's Tweede Wereldoorlog-drama Black Book (Zwartboek). Het zou hierbij gaan om een hoog bedrag met zes nullen.

Delen op facebook

De film werd met gemengde reacties onvangen op filmfestivals in Venetië en Toronto. Op het International Film Festival Toronto, dat vorige week werd afgesloten, werd de film door enkele distributeurs geclassificeerd als Schindler's List meets Showgirls. Deze tweede film werd geregisseerd door Verhoeven en staat bekend als zijn slechtste film. Anderzijds won Zwartboek de Young Cinema Award op het Filmfestival in Venetië en zal de film Nederland vertegenwoordigen als inzending voor de Oscars.

Voor Amerikaanse begrippen is de film behoorlijk op het randje. Scènes waarin de hoofdpersoon, gespeeld door Carice van Houten, haar schaamhaar blondeert, waarin ze wordt besmeurd met uitwerpselen en waarin expliciet de liefde wordt bedreven, hebben menig wenkbrauw doen fronsen.

Zwartboek werd al aan meer dan 50 landen verkocht. De productie van de film kostte €16 miljoen. In Nederland bracht de film in het openingsweekend ruim €680.000 op.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.