compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sony verkrijgt rechten documentaire Tyson

Sony verkrijgt rechten documentaire Tyson

Bokser aanwezig op filmfestival Cannes

23-5-2008 : Cannes en Tyson lijken niet direct een goede combinatie. Toch was de voormalig kampioen zwaargewicht boksen aanwezig op het prestigieuze filmfestival ter promotie van de documentaire Tyson. Sony Pictures Classics heeft de rechten zo goed als binnen.

Delen op facebook

De aankoop van de rechten op Tyson is een van de grootste deals die wordt gesloten tijdens het filmfestival in Cannes, dat nog tot zondag duurt. Mike Tyson was zelf aanwezig op het festival om zijn documentaire te promoten. De bokser werd met applaus begroet door de bezoekers en lijkt aan het begin een positieve periode te staan.

De documentaire is gemaakt door James Toback, een vriend van de bokser. Eerder hielpt Toback Tyson aan rollen in Black and White en When Will I Be Loved. Toback toont in de documentaire de sympathieke zijde van Tyson, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van archiefmateriaal en een serie persoonlijke interviews met Tyson zelf.

Het leven van de bokser stond tot 1990 in het teken van het kampioenschap zwaargewicht boksen. Hij behield de titel twee jaar, waarna hij werd verslagen door Buster Douglas. De jaren daarna kwam de bokser terecht in een neerwaartse spiraal toen hij veroordeeld werd voor verkrachting en een gevangenisstraf van drie jaar uitzat. Ondanks de hoge inkomsten tijdens zijn hoogtijdagen, werd Tyson in 2003 failliet verklaard.

Toback is gedetermineerd om tijdens het festival in Cannes een goede deal te sluiten. Het lijkt erop dat Sony Pictures Classics de aangewezen maatschappij is om de film te distribueren. Naar verwachting zal de film na een rondgang op verschillende festivals in november uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.