compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spaanse Elvira Mínguez in Nederlandse film

Spaanse Elvira Mínguez in Nederlandse film

In romkom 'Mi Vida' gaat Loes Luca op Spaanse les

De Spaanse actrice Elvira Mínguez speelt tegenover Loes Luca in de Nederlandse romkom Mi vida (Mijn Leven). Mínguez speelde meest recent in Todos lo saben, een voor een Gouden Palm genomineerde thriller met Penélope Cruz en Javier Bardem.

Delen op facebook
Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

Elvira Minguez in 'El guardián invisible' (2017)

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Mi vida van regisseur Norbert ter Hall speelt Loes Luca de gepensioneerde kapster Lou die in Spanje op taalcursus gaat - tegen de zin van haar volwassen kinderen. Haar lerares Spaans in deze 'coming of old age'-film wordt gespeeld door Elvira Mínguez. Die verandert Lou's leven voorgoed.

Andere rollen zijn voor onder meer Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans. De romantische komedie (met een tikje drama) wordt grotendeels in Zuid-Spanje opgenomen.

De opnames voor Mi vida zijn de afgelopen dagen van start gegaan. De film komt in 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Elvira Mínguez
De in 1965 geboren schrijfster en actrice Elvira Mínguez is onder andere te zien in Tapas (2005) en Che: Part One (2008) van Steven Soderbergh en met Benicio Del Toro. Mínguez won tijdens haar carrière onder andere een Goya Award en de Award voor Beste Actrice op het Malaga Spanish Film Festival en op het Karlovy Vary International Film Festival.

Daarnaast speelde ze naast Penélope Cruz en Javier Bardem in Todos lo saben (2018), de openingsfilm van het Cannes filmfestival van dit jaar.

Dit is niet haar eerste Nederlandse productie. In Grimm (2003) van Alex van Warmendam speelde ze de rol van Teresa.

Loes Luca
Actrice en comédienne Loes Luca is vooral bekend van tv-series en -programma's, zoals 'Het Klokhuis', 'Ja Zuster Nee Zuster' en 't Schaep met de 5 Pooten'. Haar laatste filmrollen waren in De Matchmaker (2018) en Huisvrouwen bestaan niet (2017).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.