compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spaanse filmfestival voor 5e keer in Amsterdam

Spaanse filmfestival voor 5e keer in Amsterdam

Reis door de Spaanse cinema, cultuur en gastronomie

17-5-2019 : Van 28 mei t/m 2 juni viert het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) haar vijfjarig jubileum. Het festival laat een selectie zien van wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had. Openingsfilm is de mysterieuze dramafilm 'Quién te cantará',

Delen op facebook
Deel poster Amsterdam Spaans filmfestival 2019.

Deel poster Amsterdam Spaans filmfestival 2019.

Er zijn talloze Q&A’s, workshops, live muziek en feestjes. Na afloop van de meeste films kun je genieten van Spaanse hapjes en drankjes. Het festival vindt dit jaar plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, EYE en Cinecenter.

De Spaanse film is helemaal 'hot' sinds het grote succes van de Netflix-serie 'Casa de Papel', een actie-thriller die bij een internationale publiek in de smaak viel en waarvan inmiddels een derde seizoen in de maak is. Aangekondigd is dat actrice Najwa Nimri de rol gaat vertolken van Alicia.

Het is misschien ook geen toeval dat de ASFF opent met de mysterieuze dramafilm Quién te cantará, over een succesvolle Spaanse zangeres in de jaren 90 — gespeeld door Najwa Nimri — die op mysterieuze wijze van de ene op de andere dag verdwijnt en tien jaar later wil terugkeren naar het toneel.


Het festival sluit op zondag 2 juni af met El Reino (The Realm), een spannende politieke thriller over een politicus die verzeild raakt in een corruptieschandaal.
Tijdens het festival wordt 'Arde Madrid' vertoond, dé succesvolle TV-hitserie uit Spanje. In een 'double bill' kun je genieten van het hele eerste seizoen met tussendoor Spaanse drankjes en tapas. Actrices Inma Cuesta en Anna Castillo en acteur Moreno Borja zijn aanwezig voor een Q&A na afloop van de film. Aansluitend kan er gedanst worden in De Bajes (Rembrandtplein) op de Arde Amsterdam Party!

In de psychologische thriller Todos lo saben (Everybody Knows) schitteren Penélope Cruz en Javier Bardem die in een crisis belanden na een onverwachte gebeurtenis. Na de vertoning is er een Q&A met actrices Inma Cuesta en Bárbara Lennie. Naderhand worden Spaanse drankjes en jamón ibérico geserveerd.

De muziekdocumentaire "Ara Malikian: Una Vida Entre Las Cuerdas" (Ara Malikian: A Life Among Strings) zal zijn Europese première beleven. De film vertelt het verhaal van Ara Malikian, een getalenteerd en veelzijdig violist van Libanese en Armeense afkomst die klassieke muziek combineert met rock, flamenco en vele andere genres. De film laat zowel zijn carrière als zijn privéleven zien. Na afloop van de film zal er een live optreden plaatsvinden.

Tijdens het ASFF vindt de Nederlandse première plaats van Elisa y Marcela. De film vertelt het fascinerende waargebeurde verhaal van een Spaans lesbisch stel in 1901 dat een priester misleidde om hen te trouwen. Regisseur Isabel Coixet maakte een speciale fototentoonstelling die van 26 april t/m 13 juni te zien is in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

In het speciale double bill programma 'The Passage of Time' brengt het ASFF een eerbetoon aan Isaki Lacuesta door twee van zijn films te vertonen: La Leyenda del tiempo (The Legend of Time) en "Entre dos aguas" (Between Two Waters). La leyenda del tiempo is een mix tussen documentaire en fictie, waarbij het leven van de twee jongens Isra en Cheíto wordt gevolgd; hun verwachtingen, verlangens en ontwikkeling. Met op de (muzikale) achtergrond de grote meesters van de flamenco. In "Entre dos
aguas" zien we de twee jongens weer, maar dan 12 jaar later.

Het Amsterdam Spanish Film Festival vindt van 28 mei t/m 2 juni plaats in Amsterdam in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, EYE en Cinecenter. Daarna reist het festival door naar filmtheater LantarenVenster in Rotterdam dat van 4 t/m 9 juni in het teken van Spaanse film staat.

Na de meeste films is er de mogelijk om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Jamon ibérico en andere Spaanse lekkernijen en drankjes zullen het publiek een echte Spaanse (film)ervaring bezorgen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.