compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speculaties over stoppen Woody Allen

Speculaties over stoppen Woody Allen

29-8-2018 Momenteel lijkt Woody Allen niet te werken aan een nieuw project. Dat is bijzonder aangezien de 82-jarige regisseur gemiddeld één film per jaar aflevert sinds de jaren '70. Speculaties doen de ronde dat de aantijgingen van zijn adoptiefdochter over misbruik hem tot een pauze dwingen.

Deel van poster Woody Allen Documentary © 2012 Cannes Classics | imagine

Deel van poster Woody Allen Documentary © 2012 Cannes Classics | imagine

Zijn laatste film A Rainy Day in New York (2018) was omhuld met controverse van acteurs die hun gage aan goede doelen schenkten en andere die beloofd hebben nooit meer met Allen te werken. De film is overigens alleen in België en Nederland uitgebracht, Amazon Studios zit naar verluid met de film in hun maag. De studio heeft eerder een drie-films-deal met de regisseur afgesproken en schijnt miljoenen voor over te hebben om de deal af te kopen.

Woody Allen en Mia Farrow adopteerden Malone Farrow, soms ook onder de naam Dylan Farrow. Zij heeft in 1992 (geseponeerd wegens gebrek aan bewijs), in 2014 (middels openbleef in The New York Times) en in 2018 haar adoptiefvader van misbruik beticht, maar mede door de #MeToo-beweging krijgt ze nu meer bijval.

Er is officieel nog geen verklaring uitgebracht, dus is het louter koffiedik kijken. Gezien de leeftijd van de regisseur en de onwelwillendheid van Amerikaanse acteurs om met hem te werken is het aannemelijk dat hij komende drie jaar geen film meer van de grond krijgt. Dan zou het best wel eens het einde van zijn carrière kunnen betekenen.

Overigens is, de van van misbruik aangeklaagde en bij verstek veroordeelde regisseur Roman Polański (85) ook niet bezig met een nieuw project. Polańskis voorlopig laatste project is "D'après une histoire vraie" (2017)

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.