compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Speelfimdebuut voor fotograaf Erwin Olaf

Speelfimdebuut voor fotograaf Erwin Olaf

23-5-2003 Fotograaf Erwin Olaf gaat binnenkort zijn speelfilmdebuut regisseren. De kunstenaar maakt volgend jaar 'Captain Tom', een kinderfilm van producent Burny Bos. Dat heeft Bos donderdag gemeld. Het script wordt geschreven door Olaf, Arjan Ederveen en Frank Houtappels.

Delen op facebook

"Captain Tom" gaat over Tom, een jongetje wiens oma op sterven ligt. Wanneer hij er achter komt waar de Bron van het Eeuwige Leven zich bevindt, knapt hij de oude raket van zijn opa op en gaat hij met zijn oma op reis naar de bron.

De producent durft nog geen uitspraken te doen over de kosten van de film. 'Het wordt een Nederlandstalige film', vertelt Bos. De film zal deels uit liedjes bestaan. Actrice Karin Bloemen heeft haar medewerking al toegezegd: zij speelt de nukkige directrice van het bejaardentehuis van oma.

Erwin Olaf (1959) volgde eind jaren zeventig de School voor de Journalistiek in Utrecht. In de jaren tachtig en negentig verwierf hij faam met zijn fotografie. Zijn werk kenmerkt zich onder meer door door de lichtval en de flinke hoeveelheden naakt die hij fotografeert. Meerdere malen haalde hij het nieuws omdat werk van hem verboden of verwijderd werd wegens het vermeend schokkende karakter. Zijn werk werd wereldwijd bekroond.

De fotograaf regisseerde eerder wel een aantal korte films, commercials en videoclips.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.