compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 15: deze week in première

Speelweek 15: deze week in première

Morgen is het weer donderdag en dat betekent dat er weer nieuwe films uitkomen in de bioscoop. Het zijn zeven stuks en de film van de week is Oblivion.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Oblivion is de aarde onherkenbaar veranderd en Jack Harper (Tom Cruise) maakt deel uit van een missie waar de laatste delfstoffen worden gewonnen.

Dan stort er een ruimteschip neer en Jack redt een vrouw uit het wrak. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen waarin de toekomst van de mensheid in zijn handen komt te liggen.

Voor de rol van Julie deden grote actrices als Jessica Chastain, Olivia Wilde, Brit Marling, Noomi Rapace en Olga Kurylenko auditie. Die laatste pakte uiteindelijk de rol.

Dan Daglicht: je kon al ons [url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_-een-familiegeheim-op-drift-_3613.html]interview met de cast bekijken[/url.

De succesvolle advocaat Iris (Angela Schijf) ontdekt dat ze een halfbroer heeft. Dit heeft haar moeder altijd voor haar verborgen gehouden. Haar autistische broer (Fedja van Huêt) blijkt in een TBS-kliniek te zitten omdat hij iemand heeft vermoord. Iris onderzoekt de zaak en komt zo achter de waarheid.

Regisseur Diederik van Rooijen maakte eerder de spannende actiefilm Taped met Barry Atsma en Susan Visser.

We gaan verder met Spring Breakers: Vier meiden overvallen een fastfood restaurant om zo hun vakantie te betalen. Als ze met hun buit hard gaan feesten worden ze opgepakt door de politie. Hun borg wordt betaald door ene Alien. Hij geeft de vier klusjes om hun borg te betalen en laat ze tegelijkertijd de wildste vakantie ooit beleven.

Harmony Korine kennen we als regisseur van het maffe Trash Humpers. Ook schreef hij het legendarische Kids toe hij 18 jaar oud was.

Voor Elefante blanco gaan we naar Argentinië: De twee bevriende priesters Nicolas en Julian werken aan de bouw van een ziekenhuis in de sloppenwijken van Buenos Aires. Nicolas is verward door zijn ervaringen maar vindt troost bij de atheïstische Luciana. Zijn geloof begint te wankelen. Ondertussen wordt de situatie in de wijk steeds erger.

Regisseur Pablo Trapero heeft een grote lijst films op zijn naam staan met onder andere Carancho en Leonera.

In Song for Marion zingt Marion met veel plezier in een koor. Haar nukkige man Arthur vindt het echter maar niets. Als Marion's gezondheid ernstig verslechtert vraagt zij Arthur om haar plek in het koor over te nemen. Arthur gaat schoorvoetend akkoord.

Gemma Arterton, die hier de rol van de koorleider speelt, zagen we in Quantum of Solace en Tamara Drewe.

Stoker is geschreven door Wentworth Miller. Hem kennen we van de serie Prison Break. Dit is zijn eerste script. De naam Stoker is een eerbetoon naar Bram Stoker, de schrijver van Dracula.

Als de vader van India Stoker overlijdt trekt oom Charlie in bij India en haar moeder. India kende deze mysterieuze oom voorheen helemaal niet: wat houdt deze man verborgen?

We sluiten af met de documentaire The Only Son: Pema groeide op in een Tibetaans weeshuis in de stad, terwijl een van zijn zusjes in Nederland opgroeide. Hun ouders wonen nog steeds in een afgelegen bergdorp. Als ze hun ouders op gaan zoeken wordt van Pema verwacht dat hij weer in het dorp gaat wonen en een lokaal meisje trouwt. Er ontstaat een generatie- en cultureel conflict.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.