compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 16: nu in de bioscoop

Speelweek 16: nu in de bioscoop

15-4-2015 Elke woensdag presenteert BiosAgenda het handigste overzicht van nieuwe films. Deze week zijn het er vijf en de film van de week is de animatiefilm De Notenkraak (NL).

Delen op facebook

In De Notenkraak (NL) houden de egoïstisch paarse eekhoorn Surly en zijn maatje, de zwijgzame rat Buddy, zich maar met één ding bezig: het stelen van nootjes. Hierin zijn ze erg bedreven. Als het hele park door een ongeluk hun wintervoorraad kwijt raakt, besluiten ze hulp te zoeken bij de twee buitenbeentjes. Surly gaat een nootkraak plegen op een notenwinkel, met de hulp van een aantal parkbewoners.

Dan Lilting: als haar zoon vroegtijdig overlijdt, is de Chinees-Cambodjaanse moeder Junn diep bedroefd. Maar plots dringt zijn lover (Ben Whishaw) haar wereld binnen. Er zit een flinke taalbarrière tussen de twee. Ze proberen samen over hun gemeenschappelijke rouw heen te komen en nader tot elkaar te komen. Een tolk helpt hun hierbij.

Wil je weten van onze recensent van de film vond? Lees dan hier haar recensie!

La famille Bélier gaat over het gezin Bélie, waar iedereen doof is, op oudste dochter Paula na. Zij fungeert dan ook als de onmisbare link tussen de dovenwereld en de geluidswereld. Het managen van een boerderij vereist namelijk toch wel enige verbale communicatie. Als Paula tijdens een muziekles uitblinkt in haar zangtalent, vraagt haar leraar of ze in Parijs zou willen meedoen aan een wedstrijd. Paula staat dan voor de moeilijke keuze tussen haar eigen geluk en dat van haar familie.

Voor actie ben je bij Liam Neeson altijd aan het juiste adres. In zijn nieuwe film Run All Night speelt hij Jimmy Conlon. Hij was jarenlang huurmoordenaar voor de maffia en beste vrienden met maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris). Hij is nu al jaren met pensioen en zoekt liever het gevaar op in de bodem van zijn whiskeyglas. Wanneer Jimmy's zoon Mike (Joel Kinnaman) opeens het doelwit wordt van zijn oude maffiafamilie moet de gepensioneerde Jimmy binnen één nacht beslissen bij welke familie zijn loyaliteit ligt.

Regisseur Jaume Serra en Liam Neeson werkten al twee keer eerder samen: ze maakten de actiefilms Non-Stop (2014) en Unknown (2011).

Dan zijn we al weer toegekomen aan de laatste film: The Water Diviner. Drie Australische broers vechten tijdens de Eerste Wereldoorlog mee in de slag om Gallipoli. Als de slag voorbij is keren de drie echter niet terug naar Australie. Hun vader, gespeeld door Russell Crowe, gaat naar het Ottomaanse Rijk om op zoek te gaan naar zijn zoons.

De film Gallipoli (1981) gaat over de zelfde veldtocht. In deze film is een jonge Mel Gibson te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.