compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 17: nieuw in de bios!

Speelweek 17: nieuw in de bios!

Fijne Koningsdag! Het belooft geen mooie dag te worden: reden te meer om naar de bioscoop te gaan! Er komen zes nieuwe films uit en de film van de week is Mother's Day.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In deze ensemble-film maken we kennis met een groep vrouwen die iets met Moederdag doen. We volgen stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Deze film is ook in verschillende steden in een Ladies Night te zien!

In de films van Garry Marshall worden er altijd een grote groep bekende acteurs aangetrokken. Zo maken in deze film onder andere Jennifer Aniston en Julia Roberts hun opwachting.

Iets heel anders is Captain America: Civil War. Er ontstaat een tweedeling binnen the Avengers: Tony Stark wil verantwoording afleggen aan de overheid terwijl Captain America wil dat The Avengers vrij kunnen blijven opereren. Ondertussen moeten ze de wereld beschermen tegen een nieuwe vijand.

Dit is de vijfde keer dat we Chris Evans de rol van Captain America op zich neemt, en de derde keer dat hij in een eigen film zit.

Vergeet niet de recensie te lezen!

In Der Staat gegen Fritz Bauer heeft Fritz Bauer informatie over de verblijfplaats van Adolf Eichmann, de architect van de Holocaust. Bauer heeft echter geen vertrouwen in de Duitse rechtsstaat en neemt contact met de Israelische Mossad waardoor hij landverraad pleegt.

Hoofdrolspeler Burghart Klauner zagen er recent nog in Bridge of Spies en Elser.

Ook mooi is Next to Her: De 27-jarige Chelli zorgt voor haar jongere zus Gabby, die verstandelijk beperkt is. Als Gabby wordt verhuisd naar een verzorgingstehuis en Chelli een relatie krijgt ontstaat er een vreemde driehoeksverhouding van liefde, opoffering, en verzorging.

Dan Heart of a Dog: een persoonlijk video essay van videokunstenaar Laurie Anderson met associatieve beelden, animaties en 8mm-films. Zo behandelt ze dood van haar hond, haar moeder en van haar echtgenoot.

Laurie Anderson was ook actief als muzikant. Met het lied O Superman had ze in 1981 een hit in Nederland.

We sluiten af met de jeugdfilm Le nouveau dat de Cinekid Juryprijs voor Beste Kinderfilm en de MovieZone Cinekid Award voor de Beste Jeugdfilm won. Benot komt op een nieuwe school terecht. Daar moet hij kiezen of hij populair wil zijn of om wil gaan met de nerds met wie hij kan lachen. In zijn keuze doet Benot een aantal domme dingen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.