compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 19: deze week in première

Speelweek 19: deze week in première

8-5-2013 Morgen is het Hemelvaart en zijn de meeste mensen lekker vrij: een mooi moment om naar de film te gaan. Morgen komen er vijf films uit. De film van de week is Olympus Has Fallen.

Delen op facebook
De trailer van Olympus Has Fallen

De film volgt Secret Service agent Mike Banning (Gerard Butler). Hij faalde ooit tijdens het beschermen van de presidentiële familie. Als het Witte Huis wordt aangevallen door Noord-Koreaanse commando's moet hij alles op alles zetten om de president en het Witte Huis te beschermen.

Leuk detail: Ten tijde van de preproductie van deze film werd er een film ontwikkeld met een soortgelijk verhaal. Gerard Butler was ook voor die film gevraagd. De filmmaatschappijen moesten daardoor tegen elkaar opbieden.

Quartet is het regiedebuut van Dustin Hoffman. We kennen hem natuurlijk als acteerkanon in Rain Man en Kramer vs. Kramer.
Zijn film, overigens niet te verwarren met A Late Quartet, speelt zich af in een bejaardenhuis. Ieder jaar wordt er speciaal voor musici wordt een concert voorbereidt ter voorbereiding van Guiseppe Verdi’s verjaardag. Nieuwkomer Jean, ex-vrouw van een van de bewoners, zorgt echter voor veel trammelant.

The Grandmaster is de nieuwste film van Wong Kar-Wai een van de bekendste filmmakers uit Hong Kong. Twee Kung Fu specialisten ontmoeten elkaar in het legendarische bordeel The Golden Pavillion. Hij is Ip Man, de trainer van Bruce Lee en komt uit het zuiden. Zij heet Gong Er en komt uit het Noorden.

Deze film opende het filmfestival in Berlijn in februari van 2013.

Paradies: Hoffnung is het derde deel uit de Paradies serie na Paradies: Liebe en Paradies: Glaube. In dit deel volgen Melanie, die in een afslankkamp in de bergen zit. De dertienjarige Melanie wordt verliefd op de veertigjarige arts van het kamp. Haar moeder, die we zagen in Paradies: Liebe, zit ondertussen in Kenia.

We sluiten af met Becoming Traviata: een documentaire over de uitvoering van de opera La Traviata op het operafestival van Aix-en-Provence. In de documentaire is te zien hoe regisseur François Sivadier en sopraan Nathalie Dessay de hoofdpersoon Violetta gestalte geven.

In de film is tevens een uitvoering te zien van La Traviata die ook in zijn geheel als TV-film is uitgezonden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.