compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 23: nieuw in de bioscoop

Speelweek 23: nieuw in de bioscoop

De zomer staat voor de deur maar er blijven gewoon leuke films uitkomen in de bioscoop. Deze week zijn het er weer zes. De film van de week is 22 Jump Street.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In het vervolg op 21 Jump Street moeten agenten Schmidt en Jenko undercover gaan bij een plaatselijke college. Jenko maakt vrienden bij het footballteam terwijl Schmidt de artscene verkent. Deze omgevingen doen Jenko en Schmidt twijfelen aan hun partnerschap.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jonah Hill en Channing Tatum: Jonah Hill werd bekend met zijn rol in de film Superbad. Daarna maakte hij grote indruk in de films Moneyball en The Wolf of Wall Street.

Dan de film die dit jaar het filmfestival van Cannes mocht openen: Grace of Monaco: Grace Kelly was actrice die prinses werd nadat ze trouwde met prins Reinier III van Monaco. In deze biopic zien we haar leven aan het hof ten tijde van politieke conflicten tussen Reinier en de Franse president De Gaulle.

De kinderen van Grace Kelly hebben in de media hun reactie geuit over het script van deze film: ze vond het onnodig glamoureus en historisch incorrect.

Zeker de moeite waard is het spannende Night Moves: Drie milieu-extremisten maken plannen om een dam op te blazen. Josh is een begaafde jongeman, Dena is zijn beïnvloedbare vriendin. Ze worden vergezeld door Harmon, een wat oudere ex-marinier. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Dakota Fanning: Zij brak op zeer jonge leeftijd door met haar rol in I Am Sam. Haar jongere zus Elle Fanning is ook actrice.

Uit Polen komt de film In the Name of, ook bekend als W imie...: Adam is een katholieke priester die op 21e jarige leeftijd zijn geloftes heeft afgelegd. Hij werkt in Polen vooral met probleemjongeren. Zijn gelofte is echter een manier om onder zijn homoseksualiteit uit te komen. Als hij Dynia ontmoet wordt zijn celibaat echter een probleem.

Deze film was succesvol op het filmfestival van Berlijn. De film won twee awards en werd genomineerd voor een Gouden Beer.

Devil's Knot is gebaseerd op het ware gebeurde verhaal van de zogenaamde Memphis Three. Deze zaak speelde in de jaren negentig.

Een kleine stad in Arkansas wordt opgeschrikt door de brute moord op drie kleine jongens. Al gauw worden drie tieners met een voorliefde voor metal en occultisme aangezien voor de daders. Prive-detective Ron Lax gelooft echter in hun onschuld.

Dan zijn we al weer toe aan de laatste film van deze week: Maidan: een documentaire over de revolutie in Oekraïne. De film volgt de mensen op het Maidanplein die vechten en demonstreren tegen president Janoekovitsj. Regisseur Sergej Loznitsa bekijkt de revolutie als sociaal, cultureel en filosofisch fenomeen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.