compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 24: deze week in première

Speelweek 24: deze week in première

Het is arthouseweek! Tenminste, zo lijkt het want de nieuwe films die deze week uitkomen zijn vooral arthouse. De film van de week is Only God Forgives.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Only God Forgives is de nieuwe film van Nicolas Winding Refn die eerder het steengoede Drive maakte. Ook in zijn nieuwe film speelt Ryan Gosling de hoofdrol.

Ryan Gosling speelt Julian. Hij runt met zijn broertje Billy een boksclub in Bangkok die eigenlijk dient als dekmantel voor drugshandel. Als Billy wordt vermoord komt hun moeder naar Bangkok en zint op wraak. Hij moet het daarbij opnemen tegen de gewelddadige agent Chang. Julian komt terecht in een spiraal van geweld.

Dan het Oostenrijkse Die Wand: Een vrouw reist af naar de blokhut van haar nicht om daar een weekend door te brengen. Na de eerste avond blijkt het bergdal te zijn afgeschermd door een glazen wand van de rest van de wereld. De vrouw moet zien te overleven in gezelschap van een hond, een koe en een kat.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Oostenrijkse schrijver Marlen Haushofer uit 1963.

M. Night Shyamalan heeft weer een nieuwe film: After Earth: De aarde is verlaten door de mensen na rampzalige gebeurtenissen. Op de nieuwe planeet Nova Prima keert de legendarische generaal Cypher Raige na een lange dienstplicht terug om voor zijn zoon te zorgen. Samen crashen ze echter op de aarde. Met Will en Jaden Smith.

We gaan sluiten af met Tabu: Aurora woont in Lissabon en brengt haar tijd vooral in het casino door. Als ze ernstig ziek wordt vraagt ze haar huishoudster Santa en buurvrouw Pilar of ze op zoek willen gaan naar Gian Luca Ventura: een man uit haar verre verleden.

De Portugese regisseur Miguel Gomes debuteerde met de film A Cara que Mereces.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.