compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 29: nu in de bioscoop

Speelweek 29: nu in de bioscoop

Geen lange introductie deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Inside Out.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Inside Out, of in het Nederlands Binnenstebuiten (NL), laat zien wat er gebeurt in het hoofd van de jonge Riley als ze halsoverkop moet verhuizen van een klein dorp naar het grote San Fransisco. De vijf emoties van het meisje, Joy, Fear, Anger, Disgust en Sadness, proberen haar zo goed en kwaad als ze kunnen door de nieuwe situatie heen te leiden. Maar terwijl Joy altijd de overhand had, krijgen de andere bewoners van Rileys hoofd nu een stuk meer te doen.

Onze redacteur was zeer onder de indruk van de film. Lees de recensie hier!

Dan The Duke of Burgundy, van de regisseur van Berberian Sound Studio.

De buitenwereld ziet een onredelijke bazin en een gekwelde huishoudster. Maar wat er binnen de muren van het landhuis gebeurt, weten alleen de twee vrouwen zelf: Evelyn (Chiara D'Anna) en Cynthia (Sidse Babett Knudsen) zijn verwikkeld in een complexe liefdesrelatie waarin SM en dominantie centraal staan.

Weer weten over de film? Kijk dan dit interview met de regisseur, opgenomen in Griekenland.

Every Thing Will Be Fine gaat over Tomas (James Franco). Hij rijdt doelloos rond in de stad om af te koelen van een ruzie thuis, als hij per ongeluk een kind doodrijdt. We zien hem in de jaren na de tragedie worstelen om het ongeluk te verwerken. Net op het moment dat Tomas alles weer op een rijtje lijkt te hebben, verschijnen er mensen in zijn leven die weigeren hem het ongeluk te laten vergeten.

Lees ook de recensie van deze film!

De Nederlandse inbreng van deze week is De ReŁnie. De 35-jarige Sabine (Thekla Reuten) gaat na een flinke burn out weer aan het werk. Maar op het moment dat ze over de drempel van haar kantoor stapt, weet ze: ik heb hier geen vrienden meer. Er verschijnt een lichtpuntje aan de horizon als Sabine oud-klasgenoot Olaf van Oirschot (Daan Schuurmans) weer tegenkomt. Maar hierdoor komen ook oude herinneringen en trauma's weer naar boven.

Thekla Reuten en Daan Schuurmans speelden ook in de vorige film van regisseur Menno Meyjes: Het Diner.

Erg goed is Mr. Holmes: Het is 1947. Speurneus Sherlock Holmes is lang voorbij zijn gloriedagen en slijt zijn tijd in een boerderij samen met zijn huishoudster. Het geheugen van Holmes gaat langzaam achteruit dus probeert hij in een dagboek zijn belangrijkste herinneringen vast te leggen. Er is één zaak die hij maar niet kan vergeten: de onopgeloste gebeurtenissen rondom een beeldschone jonge vrouw.

Leuk voor kinderen, "Beestenboot". Dave en zijn zoontje Finny zijn Nestertjes. Wanneer ze horen dat de aarde zal overstromen haasten ze zich naar de ark die alle dieren moet redden. Vlak voor vertrek van de boot vallen Finny en zijn vriendinnetje Leah echter overboord. Nu moeten ze het helemaal zonder hun ouders zien te redden.

Dan Alleluia: Gloria heeft mannen afgezworen toen ze haar manipulatieve ex-man verliet. Toch haalt een vriendin haar over om op een blind date te gaan met de innemende Michel. De twee vallen als een blok voor elkaar, totdat blijkt dat Michel werkt als gigolo. Gloria heeft hier moeite mee maar ziet ook de lucratieve kant van het werk. Ze spreken af dat Michel doorgaat met zijn werk en dat Gloria zich zal voordoen als zijn zus. Maar dan steekt de onvermijdelijke jaloezie de kop op.

Totaal iets anders is Self/less: de doodzieke miljardair Damian (Ben Kingsley) is bijna aan zijn einde als hij een uniek aanbod krijgt. Een experimentele procedure kan tůch zijn leven redden. Damian grijpt de mogelijkheid met beide handen aan. Dankzij een hypermoderne technologie wordt hij overgezet naar een jong, gezond, lichaam (Ryan Reynolds). Damian is stomverbaasd en geniet met volle teugen van zijn nieuw verkregen jeugd. Tot hij ineens rare flashbacks krijgt die niet van hem zijn.

Horrorliefhebbers kunnen een kijkje gaan nemen bij The Gallows: wintig jaar na een toneelvoorstelling waar iemand om het leven kwam, probeert een groep studenten het toneelstuk nieuw leven in te blazen. Ze komen erachter dat je sommige zaken echter beter kan laten rusten.

Last but not least: What We Did on Our Holiday. Doug (David Tennant) en Abi (Rosamund Pike) reizen met hun excentrieke drie kinderen af naar de Schotse Hooglanden om daar de 75-ste verjaardag van Doug's vader (Billy Connolly) te vieren. Wat een tripje vol ontspanning en feest had moeten worden, verandert al snel in een week vol botsende ego's, onuitgesproken ruzies en onthullende geheimen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.