compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 3: nieuw in de bioscoop

Speelweek 3: nieuw in de bioscoop

14-1-2015 Januari gaat verder waar december is gebleven: er komt deze maand veel moois uit in de bioscoop. Deze week komen er nieuwe acht films uit. De film van de week is The Theory of Everything.

Delen op facebook

The Theory of Everything vertelt het levensverhaal van de gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking. We zien hoe zijn vrouw Jane ontmoet, het begin van zijn gevecht tegen ALS en zijn studietijd op Cambridge University.

Momenteel is er veel Oscar buzz gaande rondom Eddie Redmayne, die hier de hoofdrol speelt. We zullen zien of hij inderdaad een Oscar gaat winnen voor zijn rol.

Uit Nederland komt het sterke drama Onder het Hart. De 37-jarige biologe Masha (Kim van Kooten) ontmoet huisarts Luuk (Koen De Graeve) en er is gelijk een vonk. Luuk is net gescheiden en zijn dochters vinden het moeilijk om Masha te accepteren. Als Luuk ernstig ziek wordt is het de vraag wie hem gaat verzorgen.

Meer weten over de film? Kijk dan hier dan het interview met onder andere Kim van Kooten. Later deze week kan je het tweede deel van het interview online zien!

Dear White People is een Amerikaanse satire over ras en identiteit: vier donkere studenten studeren aan de prestigieuze Winchester universiteit. Ze hebben ieder zo hun eigen mening over de zwarte cultuur. De discussie hierover loopt hoog op. Als een groepje blanke studenten een Afro-Amerikaans getint feestje gaan organiseren, knapt er iets.

BiosAgenda sprak met regisseur Justin Simien over deze film. Dat interview lees je hier!

Dan P'tit Quinquin, een Franse mini-serie die nu als geheel te zien is in de bioscoop. Een klein dorpje wordt opgeschrikt door een aantal bizarre misdaden. Aan politieman Van der Weyden de taak om ze op te lossen. De streken van een aantal kinderen, onder leiding van P'tit Quinquin, maakt dit echter niet makkelijk.

Later deze week lees je op BiosAgenda.nl het interview met de regisseur van deze serie!

Iets heel anders is Greencard Warriors: Als de oudste van een Mexicaanse immigrantenfamilie in het Amerikaanse leger gaat dienen, blijft zijn kleine broertje Angel achter. Zijn broer keert terug, in een kist, en de criminaliteit heeft een slechte invloed op Angel. Hij mag zijn vriendin niet meer zien vanwege haar vader die politieagent is, en ook de vader van Angel begint zich zorgen te maken.

Nederlandse regisseur Miriam Kruishoop maakte in haar derde leerjaar op de Gerrit Rietveld Academie een speelfilm die de 'Citroën Award' ontving.

Voor When Animals Dream gaan we naar Denemarken. Marie (16) is een schuchtere tiener die samen met haar doodzieke moeder en hardwerkende vader op een klein visserseilandje nabij Denemarken woont. De tiener krijgt last van uitslag op haar borst en ontwikkeld een ongewone haargroei. Ze voelt dat haar lichaam aan het veranderen is. Tegelijkertijd vinden er mysterieuze moorden plaats op het eiland.

Une heure de tranquillité is een Franse komedie gebaseerd op een toneelstuk geschreven door Florian Zeller, die ook het scenario voor deze film schreef.

Jazzliefhebber Michel komt thuis met een nieuwe plaat waar hij lekker een uurtje naar wil luisteren. Dit wordt hem echter onmogelijk gemaakt: zijn vrouw wil iets vertellen, zijn maitresse wil zich openbaren en zijn moeder blijft hem maar bellen. Dan komen ook nog de buren op bezoek. Krijgt Michel zijn uurtje rust?

We sluiten af met Taken 3: Na de gebeurtenissen van Taken 2, lijkt de rust weer terug te zijn gekeerd in het leven van Bryan Miller (Liam Neeson). Maar als zijn vrouw Lenore (Famke Janssen) wordt vermoord en hij als schuldige wordt aan gewezen keert het tij. Hij zal zijn 'particular set of skills' moeten gebruiken om de echte moordenaar te vinden en uit de kluwen van justitie te blijven.

Met Taken zette Liam Neeson zich op de kaart als actieheld. De huiveringwekkende scene aan de telefoon waar Liam de kidnappers van dochter bedreigt is een klassieke scene geworden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.