compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 35: nieuw in de bios!

Speelweek 35: nieuw in de bios!

Er komen deze week weer een stel nieuwe films uit. Zeven stuks ditmaal, en Captain Fantastic is de film van de week.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Captain Fantastic ging in wereldpremière op het Sundance filmfestival. Ook was de film te zien in Cannes.

In de film is Ben een vader van zes kinderen die hen opvoedt in een afgelegen omgeving. Als er een tragedie plaatsvindt moet hij zijn paradijs verlaten en zijn kinderen kennis laten maken met de echte wereld. Hij zal zijn opvoedingsstrategie moeten aanpassen aan de nieuwe omgeving.

Ook mooi is The Daughter. Christian keert terug naar zijn geboortedorp voor het huwelijk van zijn vader met de veel jongere Anna. Hij treft zijn jeugdvriend Oliver en zijn familie. Een achteloze opmerking van Oliver's vader opent een beerput van familiegeheimen over Christian's ouders. Christian moet de confrontatie met zijn vader aangaan.

Regisseur Simon Stone maakte eerder een theaterstuk met dezelfde titel. Dat was weer een bewerking van De Wilde Een van Henrik Ibsen. Lees ook het interview met actrice Odessa Young over de film!

Actieliefhebbers kunnen naar Mechanic: Resurrection. Dit is het vervolg op The Mechanic. Jason Statham is weer van de partij. Nieuw is Jessica Alba als Gina, de vriendin van Arthur.

Arthur Bishop is gestopt als huurmoordenaar en probeert met zijn nieuwe vriendin van het leven te genieten. Maar dan wordt zijn vriendin ontvoerd en wordt hij gedwongen drie moorden te plegen op drie verschillende continenten. Alleen als het lukt blijft zijn vriendin in leven.

In The Free State of Jones is het 1862 en een groep rebellen onder leiding van boer Newton Knight strijd tegen het confederale leger. Hij sticht een staat in het diepe Zuiden waar rassen vrij onder elkaar leven. Newton Knight trouwt met een voormalige slaaf.

Newton Knight heeft echt bestaan: sommige historici twijfelen echter welke motieven Knight precies had voor zijn opstand.

Deze week komt er weer een foodfilm uit: Ants on a Shrimp. Het wereldberoemde restaurant Noma in Kopenhagen verhuisd voor vijf weken naar Japan. Bij Noma koken ze alleen met lokale ingrediënten dus in Tokio moeten ze op zoek naar nieuwe recepten. Lukt het hen om veertien gangen op tafel te krijgen?

Regisseur Maurice Dekkers is een van de bedenkers en eerste presentatoren van De Keuringsdienst van Waarde. Hij was ook te zien in Tony.

In Mãe só há uma komt Pierre erachter dat hij als kind is gestolen door degene die hij beschouwt als zijn moeder. Hij heet eigenlijk Filipe. Pierre/Felipe moet zien om te gaan met zijn moeders daad en zijn nieuwe biologische familie.

De Braziliaanse regisseur Anna Muylaert maakte eerder Que Horas Ela Volta?, ook bekend onder zijn Engelse titel The Second Mother.

We sluiten af met een rerelease uit 1926, The General met Buster Keaton. Johnnie, treinmachinist op 'The General', wil soldaat worden als de Burgeroorlog uitbreekt, maar voor het leger is hij nuttiger op zijn locomotief. Zijn vriendin Annabelle denkt daarom dat hij een lafaard is, maar dan kapen spionnen zijn trein met Annabelle aan boord en moet Johnnie beiden zien te redden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.