compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 36: nieuw in de bioscoop

Speelweek 36: nieuw in de bioscoop

De vakantieperiode zit er nu toch echt op: iedereen gaat weer naar zijn werk of naar school. De bioscopen draaien echter altijd door! Er komen zes nieuwe films uit deze week. De film van de week is Chef.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Chef neemt opeens ontslag als kok bij een toprestaurant. Hij koopt een oude food truck en begint zijn eigen restaurant op wielen samen met zijn ex-vrouw en zijn beste vriend. Tijdens zijn reizen herontdekt hij de passie voor koken en het leven.

Jon Favreau is niet alleen de hoofdrolspeler van deze film maar tevens de regisseur, producent en scenarioschrijver.

Meer weten over de film? Lees dan ook ons interview met Jon Favreau!

Dan van onze eigen Anton Corbijn: A Most Wanted Man. Een Tsjetsjeense moslim vlucht naar Hamburg waar hij onderduikt bij een islamitische gemeenschap. Alle alarmbellen bij de Duitse en Amerikaanse geheime diensten gaan af en ze gaan naar hem op zoek. Advocaat Annabel probeert hem echter te helpen.

Dit is een van de laatste films van de onlangs overleden Philip Seymour Hoffman. Hij stond bekend als een van de grootste acteurs van zijn tijd.

De film ging afgelopen maandag in première. Zie hier de foto's van die avond!

Horrorliefhebbers moeten naar As Above, So Below: Onder de straten van Parijs liggen enorme catacomben, plaats voor talloze zielen zonder rust. Een team van avonturiers gaat dit doolhof in om de geheimen van deze onderwereld te ontrafelen.

Edwin Hodge heeft aardig wat films op zijn naam staan als acteur. Zo speelt hij in The Purge en het vervolg daarop.

Iets heel anders is Gett: in Israël is er geen wettelijk huwelijk en ook geen scheiding. Alleen rabbijnen kunnen een scheiding uitspreken. Viviane is al drie jaar bezig om een scheiding voor elkaar te krijgen maar haar man Elisha weigert dit.

Regisseurs Ronit Elkabetz en Shlomi Elkabetz maakte eerder de film Shiva over het joodse ritueel rondom rouw.

We gaan naar Duitsland voor Kreuzweg: Maria is 14 jaar oud en wil haar leven volledig in het teken stellen van Jezus. Ze wil alle 14 staties van zijn leven nalopen en niemand kan haar tegenhouden. Haar familie blijft achter en vraagt zich af of dit allemaal had kunnen voorkomen.

We sluiten af met de Japanse animatie The Tale of the Princess Kaguya. Een bamboesnijder vindt een baby zo groot als zijn duim in een bamboestok. Hij besluit het meisje mee te nemen naar zijn vrouw en op te voeden. De baby groeit op tot de prinses Kaguya.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.