compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 38: nieuw in de bios!

Speelweek 38: nieuw in de bios!

Nieuwe films! Nieuwe films! Er komen deze week zeven nieuwe films uit en de film van de week is Florence Foster Jenkins.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Florence Foster Jenkins is een rijke socialite in New York van begin twintigste eeuw. Ze wil graag operazangeres worden maar kan geen toon houden, heeft geen gevoel voor ritme en spreekt elk woord verkeerd uit.

Deze film is gebaseerd op het verhaal van de echte Florence Foster Jenkins. De film Marguerite is ook op haar leven gebaseerd.

Regisseur Stephen Frears maakte eerder het aangrijpende drama Philomena.

Dan de nieuwe film van Pieter Kuijpers, Riphagen. Dries Riphagen is een pooier die in de Tweede Wereldoorlog Joden aan de Duitsers verraad om kopgeld op te strijken. Hij wordt schatrijk van zijn praktijken en waant zich onaantastbaar.

Pieter Kuijpers heeft gezegd dat hij gaat stoppen met regisseren en zich alleen nog wil toeleggen op produceren. Als dat inderdaad zo is, is dit zijn laatste film als regisseur.

Lees ook het interview met Kuijpers en hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge!

Dan The Magnificent Seven: een remake van een western uit de jaren '60 met dezelfde naam. Die film was op zijn beurt weer een remake van Seven Samurai.

Zeven mannen in het Wilde Westen helpen een noodlijdend dorp dat onder vuur ligt door een brute industrieel. De zeven, aangevoerd door Sam Chisolm, komen er bij aankomst in het dorp aan snel achter dat deze klus niet alleen om geld gaat.

Bacalaureat won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Regisseur. Deze prijs was echter een gedeelde plaats met Olivier Assayas voor Personal Shopper. Romeo Aldea heeft altijd alleen voor zijn dochter Eliza gezorgd en wil perse dat ze naar een Britse topuniversiteit gaat. Zijn plan is bijna geslaagd maar dan wordt Eliza een dag voor haar examens aangevallen. Romeo doet er alles aan om te zorgen dat zijn wens voor zijn dochter doorgaat.

In Nerve heeft Vee niet echt een spannend leven totdat ze besluit mee te doen aan Nerve, een online spel waarbij ze wordt uitgedaagd om in het echte leven opdrachten uit te voeren. Maar al snel loopt alles uit de hand en komt ze met medespeler Ian in een waanzinnige situatie terecht.

Hoofdrolspeler Emma Roberts was eerder te zien in We're The Millers. Ook speelde ze in twee seizoenen van American Horror Story.

Bijzonder is de documentaire John Jansen. John Jansen was een crimineel die zich met zijn Juliëtbende schuldig maakte aan drugshandel en overvallen. Nadat een gevangenisstraf ging hij met jongeren werken en won prompt 2,5 miljoen in een loterij. Hij besluit met zijn geld de voedselbank en armen te helpen.

We sluiten af met Light Years. Een meisje wil haar zieke moeder in het ziekenhuis bezoeken op haar verjaardag. Niemand wil echter met haar mee. Ze begint een reis naar het ziekenhuis waar haar broers en zussen alsnog aansluiten. De reis brengt hen dichter bij elkaar.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.