compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 39: nieuw in de bioscoop

Speelweek 39: nieuw in de bioscoop

Een spannende week, maar liefst vier van de acht films zijn actiefilms. De film van de week is Bloedlink, waarin zich een spannend kat-en-muis-spel voordoet. Pijnstillers is een boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Carry Slee.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bloedlink van regisseur Joram Lürsen heeft geopend op het Nederlands Film Festival, en is vanaf vandaag ook in de bioscoop te zien. Twee criminelen, gespeeld door Tygo Gernandt en Marwan Kenzari, ontvoeren rijkeluisdochter Laura (Sarah Chronis). Met het losgeld dat ze vragen willen ze een enorme slag te slaan. Alhoewel hun plan waterdicht is, blijkt het in de praktijk anders uit te pakken. Gebasseerd op de Engelse film The Disappearance of Alice Creed.

Lees hier het interview dat we hadden met de hoofdrolspelers!

Niet alleen Bloedlink is van Nederlandse bodem, maar ook Pijnstillers, een boekverfilming door regisseuse Tessa Schram. Voorheen waren de Carry Slee boekverfilmingen gedaan door Dave Schram, maar nu is zijn dochter aan de beurt. Casper, gespeeld door Gijs Blom, woont alleen met zijn moeder. Als zijn moeder ernstig ziek wordt, gaat op zoek naar zijn vader die hij nooit heeft gekend. Daarnaast is hij bezig om zoveel mogelijk piano te spelen en te componeren.

Hier kijk je naar het bezoek dat BiosAgenda deed op de set van deze film!

Terug naar actie; The Maze Runner heeft een post-apocalyptische setting waarin het geheugen van Thomas (Dylan O'Brien) gewist.
Hij wordt geplaatst in een groep jongemannen die leven in een enorm doolhof. Thomas sluit zich aan bij de runners, die proberen te ontsnappen en het geheim achter het doolhof proberen te ontrafelen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige young adult boek van James Dashner. Er is bestaat een trilogie van boeken die wellicht ook verfilmd gaan worden.

Meer weten over de film? Lees dan hier het interview met de cast!

Door op de actie-toer; The Equalizer van regisseur Antoine Fuqua. Deze film is eigenlijk een reïncarnatie van de gelijknamige TV-serie die in de jaren '80 een paar seizoenen draaide. Robert McCall (Denzel Washington) is een man met een onopvallend bestaan maar met een geheimzinnig verleden. Als hij een jonge prostituee ("Chloe Moretz") probeert te redden komt hij tegenover een groep Russische gangsters te staan. Hij probeert ze één voor één uit te schakelen. Antoine Fuqua maakte eerder onder andere Training Day en Shooter.

The Trip to Italy is een komedie en het vervolg op The Trip. Rob Brydon en Steve Coogan gaan wederom op reis. Ditmaal gaan ze naar Italië om in de voetsporen te treden van beroemde Engelse dichters. Ondertussen maken ze elkaar het leven zuur met treffende imitaties van beroemdheden. The Trip en dit vervolg zijn eigenlijk Britse TV-series. Voor het buitenland zijn deze twee series versneden tot films.

Dan Winter Sleep, die op het Cannes Filmfestival de Gouden Palm won. Aydin werkte vroeger als acteur maar runt nu een klein hotel in Centraal Anatolia. Hij doet dit met zijn vrouw en zijn zus Necla, die net gescheiden is. Als de sneeuw valt wordt hun hotel een toevluchtsoord. Van regisseur Nuri Bilge Ceylan, die eerder de film Once Upon a Time in Anatolia maakte, die ook goed werd ontvangen op het Cannes Filmfestival.

Bijzonder is ook Manuscripts Don't Burn. Khosrow en Morteza moorden voor hun werk. Ze ruimen schrijvers en dissidenten uit de weg. Voor hun nieuwste opdracht moeten ze iemand vermoorden en het laten lijken op zelfmoord. Op het laatste moment moeten ze echter hun plannen wijzigen.

Om problemen in hun thuisland Iran te voorkomen zijn de namen van de cast en crew niet bekend gemaakt.

Tot slot Patria (No Man's Land), een Nederlandse film over de Eerste Wereldoorlog. Arthur Knaap (Timothy Flohr) meld zich aan voor het Vreemdelingenlegioen en komt in de loopgraven terecht, waar hij veel gruwelijkheden meemaakt. Om troost te zoeken , schrijft hij tijdens de oorlog aan zijn vriendin. Ondanks de kleinschalige productie, is het toch een interessant om dit waargebeurde verhaal te volgen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.