compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 40: nu in de bioscoop

Speelweek 40: nu in de bioscoop

We hebben deze week weer een hele hoop te vertellen! Er komen negen nieuwe films uit met voor ieder wat wils. De film van de week is The Martian, de nieuwe film van Ridley Scott.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Martian wordt tijdens een gevaarlijke missie op Mars het team van astronaut Mark Whatney verrast door een hevige storm. Het team ontsnapt ternauwernood en denkt dat Mark dood is. Hij is echter nog in leven en moet niet alleen zijn NASA-collega's op aarde zien te bereiken maar ook overleven met zeer beperkte middelen op een barre planeet.

Wil je weten wat onze redacteur ervan vond? Lees dan snel de recensie!

Dan J. Kessels, die vorige week al op het Nederlands Film Festival in premiere ging. Nu is de film ook in de rest van Nederland te zien. J. Kessels is een krankzinnige roadtrip van Frans die met zijn favoriete personage J. Kessels afreist naar Hamburg om een vermiste frikadellenhandelaar te zoeken. Hun reis brengt hen naar de donkere kant van de Duitse stad.

Voor Mustang gaan we naar Turkije: in het warme noorden van Turkije lopen vijf zussen samen naar huis. Ze komen een paar jongens tegen en raken verwikkeld in een uitbundig maar onschuldig watergevecht. Die ene uitspatting verandert hun leven volkomen. De gehele gemeenschap waarin ze wonen, inclusief hun ouders, zien de actie als immoreel en afgrijselijk en verdenken de meisjes van ergere praktijken.

Regisseur Deniz Gamze Ergüven ontving voor Mustang niet minder dan drie prijzen tijdens het Filmfestival van Cannes in 2015: de Label Europa Cinemas prijs, de Golden Camera en de Queer Palm.

De Sneeuwkoningin 2 (NL) is een Russische animatiefilm gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen. De kwaadaardige sneeuwkoningin lijkt verslagen en de rust is teruggekeerd in het dorp van de jonge trol Orm. Totdat de knappe prinses opeens verdwijnt. Haar vader belooft haar hand aan degene die haar terugbrengt. Dat komt Orm goed uit want hij is behoorlijk blut. Samen met zijn vrienden Gerda en Kai gaat hij op avontuur om de prinses te redden.

Liefhebbers van Japanse cinema moeten naar Journey to the Shore. Wanneer Mizuki's echtgenoot Yusuke drie jaar na zijn vermeende verdrinking ineens voor de deur staat, is ze niet verbaast. Ze vraagt zich voornamelijk af waarom hij er zo lang over heeft gedaan om thuis te komen. Yusuke biedt aan om Mizuki op reis te nemen langs alle plekken die hij heeft gezien tijdens die drie jaar.

Iets heel anders is The Perfect Horse. Al 450 jaar fokt het Bundesgestüt Piber de beste en mooiste Lipizzaner hengsten ter wereld. Deze sierlijke beesten worden dagelijks getraind door uitverkoren coaches van het hoogste niveau voor de wekelijkse Lipizzaner shows. Regisseur Hans Fels volgt in deze documentaire de huidige Gestütleiter van Piber, Max Dobretsberger en toont hiermee de eeuwenoude tradities en kennis van het instituut.

Cuatro lunas is een Mexicaans vierluik waarin we we vier verhalen volgen over homoseksuele relaties, over hoe de mannen de liefde ontdekken en hoe de omgeving er mee omgaat. Alle vier de verhalen spelen zich af binnen verschillende generaties.

Onder de oppervlakte is een documentaire over de Hedwige-polder, de plannen voor ontpoldering, de besluitvorming en hoe het kan dat het nog steeds niet onder water staat. Van de regisseur van After The Tone.

We sluiten af met de rerelease van Wilde Mossels, een fraai plattelandsdrama over drie vrienden in een Zeeuws vissersdorp waar weinig te beleven valt. Een van de vrienden bedenkt een dubieus plan om te ontsnappen aan het verstikkende milieu.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.