compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 42: deze week in première

Speelweek 42: deze week in première

Morgen is het weer zover: er komen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen! Deze keer kan je genieten van maar liefst negen films. De film van de week is Escape Plan.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ray Breslin (Sylvester Stallone) is een expert in de beveiliging van gevangenissen en kan uit elke gevangenis ontsnappen. Op een dag wordt hij ontvoerd en opgesloten in een hypermoderne gevangenis die hij zelf heeft ontworpen. Hij moet zien te ontsnappen met de hulp van Rottmayer (Arnold Schwarzenegger).

Deze film stond eerder bekend als The Tomb en daarvoor als Exit Plan. Stallone en Schwarzenegger waren eerder samen te zien in The Expendables 2.

Dan reizen we naar Roemenië in A Long Story. Ward keert na de dood van zijn vrouw terug naar Nederland. Hij laat zijn huis verbouwen door de Roemeense klusjesman Doru. Als Doru vermist raakt, ontfermt Ward zich over het 9-jarige zoontje van Doru en brengt hem naar naar zijn moeder in Roemenië.

Dit is het speelfilmdebuut van regisseur Jorien van Nes.

De voetjes komen van de vloer in de dansfilm Battle of the Year: The Dream Team. Battle of the Year is een wereldwijde wedstrijd voor dansers. De Amerikanen hebben al 15 jaar niet meer gewonnen dus ze willen een superteam samenstellen van de beste dansers uit het land.

Zanger Chris Brown speelt een belangrijke rol in deze film. Deze film is gebaseerd op de documentaire Planet B-boy die gaat over de danswedstrijd die ook Battle of the Year heet.

Dan wordt er flink wat afgefeest in Feuten: Het Feestje. Het studentencorps van H.S.C. Mercurius maakt zich op voor een enorm studentenfeest ter ere van de inschrijving voor het nieuwe jaar. De politie houdt het feest echter in de gaten. Door social media komen er steeds meer mensen op het feest af.

Deze film is een spin-off van de gelijknamige TV-serie.

Ook word er in Just The Wind aardig wat afgereisd, dit keer naar Canada. Een Hongaars zigeunergezin bestaande uit moeder Mari, kinderen Anna en Rio en hun opa reizen naar Canada om aan recente moorden op zigeunerfamilies te ontsnappen. Dit betekent echter niet dat ze in Canada veilig zijn.

Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Daarna gaan we naar de low budget film How to Describe a Cloud. Een jonge muzikante moet de stad waar ze woont verlaten om haar moeder te verzorgen die net blind is geworden. Ze reist af naar het kleine eiland waar ze opgroeide en vertelt haar moeder wat ze ziet. Haar moeder ziet de wereld niet meer, maar voelt deze nog wel degelijk.

Deze film werd tijdens het International Film Festival Rotterdam genomineerd voor The Big Screen Award.

Dan komt Short Term 12 aan de beurt. Grace en Mason werken in een opvanghuis voor jongeren. Ondertussen proberen ze een romantische relatie op te bouwen. Als Jayden het opvanghuis binnenkomt krijgt Grace meteen een sterke band met haar.

Deze film is eerder gemaakt als korte film in 2009. Deze korte filmversie won een award op het Sundance festival.

We gaan naar India, waar Gangs of Wasseypur zich afspeelt. Shahid Khan is verbannen en werkt in een koolmijn. De volgende twee generaties terroriseren Wasseypur om Shahid's eer te herstellen.

De film is in India in twee delen verdeeld, omdat er geen Indiase bioscoop was die zo'n lange film wilde vertonen. De film is een eerbetoon aan de regiestijl van Quentin Tarantino.

De laatste film deze week is Hava Nagila: The Movie. Hava Nagila is een van de bekendste liedjes van de wereld maar wat weten we er eigenlijk van? Deze film gaat op zoek naar de geschiedenis van de shtetls van Oost-Europa naar Israël en Amerika.

Harry Belafonte maakte Hava Nagila wereldwijd bekend door het op te voeren in 1952

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.