compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 43: nu in de bioscoop

Speelweek 43: nu in de bioscoop

De helft van het land heeft inmiddels herfstvakantie. Dat betekent altijd dat er een hoop films uitkomen. Deze week zijn het er negen. De film van de week is N: The Madness of Reason.

Delen op facebook
Speelweek 43: nu in de bioscoop

Speelweek 43: nu in de bioscoop

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

N: The Madness of Reason is een documentaire over Raymond Borremans, die de eerste encyclopedie over Afrika samen wilde stellen. Hij overleed echter terwijl hij bij de letter N was gebleven. Regisseur Peter Krüger laat zien hoe het Westerse, rationele denken in confrontatie komt met Afrikaanse spiritualiteit.

Peter Krüger was als producent eerder betrokken bij de film Drift.

Dan het absurdistische The Lobster: In een verre dystopische toekomst moeten mensen binnen 45 dagen hun levenspartner vinden. Lukt dit niet, dan worden ze getransformeerd tot dieren en losgelaten in het bos. Deze film won op het filmfestival van Cannes de Speciale juryprijs.

Nog een documentaire: How to Change the World. Deze film was eerder op het Sundance filmfestival te zien waar de film tweemaal werd genomineerd voor een prijs. De documentaire gaat over de oprichting van Greenpeace, gebruik makende van het vele beeldmateriaal dat de oprichters zelf maakte. De milieubeweging begon als protestorganisatie tegen Nixons nucleaire programma.

Speciaal voor de fans: Paranormal Activity: The Ghost Dimension, ook te zien in 3D. Een gezin van vier is net ingetrokken in hun nieuwe huis in Palo Alto, Californië. De familie bestaat uit, Ryan een game ontwikkelaar, zijn oudere en wat serieuze vrouw Emily, hun zes jaar oude jongensachtige dochter en de jongere broer van Ryan. Echter vinden er vreemde paranormale verschijnselen plaats in het huis.

Deze film vormt het slot van de Paranomal Activity films.

Dan een film voor de kinderen: Ramon en het paard van Sinterklaas uit België. Het paard van Sinterklaas reist met zijn verzorger Ramon over land vanuit Spanje. Het paard kan niet op de boot want anders wordt hij zeeziek. Als Sinterklaas van de boot komt ziet hij Ramon en het paard echter nergens. Waar zijn ze gebleven?

We blijven in België voor Cafard: Oostende, 1914. Nadat zijn dochter wordt belaagd door Duitse soldaten is Jean Mordant vastbesloten het onterecht te wreken. Hij neemt dienst bij het ACM-korps, de allereerste tankdivisie ter wereld. Met zijn divisie reist hij de hele wereld over.

Die laatste zomer is gebaseerd op het boek van de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay. Zij schreef ook het eerder verfilmde Haar Naam Was Sarah.
Het leven van de 40-jarige Antoine lijkt hem door de vingers te glippen. Hij heeft de mysterieuze dood van zijn moeder, dertig jaar eerder, nooit verwerkt. Samen met forensisch specialist Angèle gaat Antoine terug naar de plek waar zijn moeder overleed om zo achter de waarheid te komen en zijn leven weer op de rit te krijgen.

Iets heel anders is The Last Witch Hunter: Kaulder (Vin Diesel) is de laatste van zijn soort: de heksenjager. Doordat hij de Koningin der heksen heeft gedood is hij vervloekt om voor altijd gescheiden te leven van de vrouw van wie hij houdt. Hij blijft heksen jagen in de moderne wereld.

We sluiten af met nog een boekverfilming: I nostri ragazzi, gebaseerd op Het Diner van Herman Koch. Twee broers gaan met hun vrouwen uit eten. De vier lijken op eerste gezicht succesvol en gelukkig. Maar de vier bespreken niet wat ze moeten bespreken: wat hun kinderen op hun geweten hebben.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.