compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 44: nieuw in de bios!

Speelweek 44: nieuw in de bios!

Soms is het jammer dat er maar zeven dagen in de week zijn. Rond deze tijd komen er namelijk veel mooie films uit! Deze week zijn het er negen en de film van de week is The Accountant.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Accountant heeft Christian Wolff (Ben Affleck) meer met cijfers dan met mensen. Als accountant werkt hij in het geheim voor een grote criminele organisatie. Om uit de handen van de overheid te blijven neemt hij een robotica bedrijf als klant. Als hij daar een fout in de boekhouding ontdekt beginnen er doden te vallen.

Deze film deed het bij release meteen erg goed in Amerika. De film kwam daar binnen op de nummer-1 positie.

We zien ook Anna Kendrick in de film. We kennen haar van rollen in vrolijkere films zoals Pitch Perfect en Mr. Right.

Dan een film die al heel lang in de maak is Een Echte Vermeer. Eerder kon je op BiosAgenda al een setbezoek zien. Ook spraken we later met regisseur Rudolf van den Berg in lang interview.

De film gaat over Han van Meegeren. Hij wordt genegeerd door de kunstwereld en hij wil bewijzen dat hij even goed is als Vermeer. Hij maakt een schilderij en ondertekent het met Vermeer. Het wordt voor echt aangezien en van Meegeren wordt schatrijk. Maar het loopt al snel uit de hand als hij meerdere vervalsingen verkoopt aan de nazi's.

In Remainder krijgt Tom in een vreemd ongeval een voorwerp op zijn hoofd. Hij verliest zijn geheugen en krijgt als schikking 8,5 miljoen pond, zolang hij zijn mond maar houdt. In een poging zijn geheugen terug te krijgen ensceneert hij keer op keer de enige herinnering die hij nog heeft: een jongen die boven aan de trap in een oud huis naar een oude vrouw wijst.

Meer weten? Lees dan het interview met regisseur Omer Fast!

Hacksaw Ridge is de nieuwe film van regisseur Mel Gibson. Zijn nieuwe film gaat over Desmond Doss, gespeeld door Andrew Garfield. Hij geeft zich op voor het Amerikaanse leger, maar weigert iemand te doden of een wapen te dragen. Zo wordt hij een hospik en redt het leven van talloze mensen in de Tweede Wereldoorlog.

Deze film is gebaseerd op het echte leven van Desmond Doss. Doss kreeg een Medal of Honor voor zijn verdiensten.

Fataal is een film die volledig onafhankelijk is geproduceerd en gedistribueerd. Milan en Sophie zijn een stel van midden twintig met toekomstplannen. Milan opent een nachtclub en deze lijkt een succes te worden. Op een dag wordt het personeel in de club lastig geworden en Milan zet er drie mensen uit. Zij nemen echter wraak en slaan Milan in elkaar. Milan kan daarop nooit meer lopen.

Hedi is een twintiger die leeft in het Tunesië van nu. Terwijl het land blijft veranderen lijkt zijn leven juist stil te staan. Als hij voor zijn werk naar een badplaats moet, ontmoet hij Rim en er ontstaat een romance. Hedi moet nu eindelijk zelf keuzes gaan maken in zijn leven.

Hoofdrolspeler Majd Mastoura won op het filmfestival van Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Acteur.

Je me tue à le dire is een Belgische film over de dertigjarige Michel. Als zijn moeder kanker krijgt is Michel ervan overtuigd dat hij de ziekte heeft overgenomen en algauw krijgt hij ziekteverschijnselen. Michel glijdt steeds verder af van de realiteit.

Once Upon a Time in the West is een klassieke western die nu opnieuw in de bioscoop te zien is. De mysterieuze vreemdeling Harmonica (Charles Bronson) werkt samen met beruchte schurk Cheyenne om een mooie weduwe te beschermen tegen moordenaar Frank, die in opdracht van de spoorwegen haar land wil afpakken. De drie schurken hebben bovendien nog een oude rekening te vereffenen.

De rol van Harmonica zou oorspronkelijk gespeeld worden door Clint Eastwood, in een poging om de sterren van The Good, The Bad and The Ugly weer bij elkaar te brengen. Het bleek uiteindelijk de definitieve doorbraak te zijn voor Charles Bronson. Henry Fonda weigerde aanvankelijk een rol in de film, maar werd uiteindelijk toch door Sergio Leone overgehaald die hem hiervoor speciaal bezocht.

We sluiten af met de documentaire In Pursuit of Silence. In de moderne wereld lijkt stilte niet meer te bestaan. Werkelijk overal om ons heen zijn geluiden. In deze documentaire worden plekken over de hele wereld bezocht op zoek naar stilte.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.