compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 49: deze week in première

Speelweek 49: deze week in première

4-12-2013 De winter komt steeds dichterbij, gelukkig kan je wekelijks in de warme bioscopen genieten van nieuwe films. Deze week zijn dat er zes. De film van de week is Inside Llewyn Davis.

Delen op facebook

In deze film zie je een week in het leven van de jonge volkszanger Llewyn Davis (Oscar Isaac). Hij reist met zijn gitaar door de New Yorkse wijk Greenwich Village. Hij worstelt door de koude winter en meer obstakels om het te maken als muzikant.

Regisseurs Joel Coen en Ethan Coen werken vaak samen en hebben vaak dezelfde ideeën voor films. Daarom hebben ze de bijnaam "de tweekoppige regisseur". De broers wilden dat Roger Deakins cameraman zou worden, maar hij was bezig met het filmen van Skyfall.

Dan gaan we naar de enige Nederlandse film: Bro's Before Ho's. De broers en beste vrienden Max (Tim Haars, New Kids) en Jules (Daniël Arends) hebben een leven waar iedere man van droomt: Blowen, zuipen en zoveel mogelijk meisjes versieren. Ze hebben allebei geen zin in een relatie, totdat ze verliefd worden op hetzelfde meisje.

Cabaretier Daniël Arends maakt in deze film zijn acteerdebuut. De regisseurs zijn Steffen Haars en Flip Van der Kuil, zij spelen ook in New Kids. Lees hier het interview dat we hadden met Sylvia Hoeks en Tim Haars.

We gaan naar de het Witte Huis met The Butler. Cecil Gaines was vanaf de jaren '50 de butler van het Witte Huis en heeft zeven Amerikaanse presidenten bediend. Hij groeide op in de jaren '20, werkend op een katoenplantage. Vanuit het Witte Huis maakt Cecil Amerikaanse geschiedenis mee, zoals de American Civil Rights Movement.

The Butler kent 41 gecrediteerde producers, dit is waarschijnlijk het wereldrecord voor één film.

De road movie La tendresse gaat over Frans en Lisa, die vijftien jaar geleden zijn gescheiden. Ze komen elkaar weer tegen als ze hun zoon moeten ophalen uit de Alpen na een ski-ongeluk. Hun gezamenlijke verleden zorgt ervoor dat oude emoties weer naar boven drijven.

De maker van deze film, Marion Hansel, is al sinds 1969 actief in de filmindustrie. Ze heeft ook Between the Devil and the Deep Blue Sea en Crazy Love (1987) gemaakt.

Het Spaanstalige Tanta agua gaat over gescheiden vader Alberto neemt zijn twee kinderen Lucía en Federico. Ze gaan op vakantie in Uruguay. Als ze daar zijn, komen ze terecht in een oneindige plensbui en moeten ze dus binnen in het motel blijven. Het is aan Alberto om zijn kinderen te vermaken.

Regisseurs en schrijvers Ana Guevara en Leticia Jorge wonnen voor deze film een Grand Jury Prize op het Miami Film Festival van 2013.

De documentaire Ne me quitte pas gaat over vrienden Bob en Marcel en over hun leven vol verveling en drankzucht. De twee hebben besloten samen zelfmoord te plegen als het leven echt niet meer de moeite waard is.

BiosAgenda.nl heeft een deel van de film gefinancierd. Na het succes op het IDFA krijgt deze film een theaterrelease.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.