compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 6: nieuw in de bioscoop

Speelweek 6: nieuw in de bioscoop

Een topweek, zo kunnen we de komende speelweek wel noemen! Er komen maar liefst tien nieuwe films uit en het zijn zeker niet de minsten! De film van de week is Inherent Vice.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Inherent Vice speelt zich af in in het Los Angelos van 1970. De tijd van liefde, trippen en het woord groovy vormen deze periode. Detective Doc Sportello (Joaquin Phoenix) krijgt de schrik van zijn leven als zijn ex plots op de stoep staat. Zij vertelt hem een verbazingwekkend verhaal, waarin de miljardair waar ze verliefd op is een cruciale rol speelt. Als hij hierna spoorloos verdwijnt, besluit Doc dit verhaal. Het beloofd een wilde trip te worden.

Regisseur van dienst is Paul Thomas Anderson die eerder met Phoenix The Master maakte.

Dan het indrukwekkende The Tribe: Sergey komt terecht op een school voor dove jongeren. Daar maakt hij kennis met The Tribe: een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met prostitutie en diefstal. Door overvallen te plegen klimt Sergey in de ranken van the Tribe. Als hij een van de prostituees wilt beschermen breekt hij de ongeschreven regels.

Deze film is volledig in gebarentaal en zonder ondertiteling. Meer weten over deze film? Lees dan ons interview met de regisseur!

Lees hier de recensie van deze film!

We gaan snel verder met Jack Bestelt Een Broertje: De achtjarige Jack is enig kind van zijn twee moeders en wil dolgraag een broertje. Hij voelt zich namelijk eenzaam en wilt gezelschap, dus zet hij uit protest twee grote konijnenoren op die pas afgaan als hij zijn zin krijgt. Als Jack merkt dat hijzelf ook via het internet is 'besteld', komt hij op een idee. Hij kan zijn eigen broertje bestellen, en gaat op een ontdekkingstocht gevuld met indrukwekkende gebeurtenissen en rare figuren.

Heb je het bezoek van BiosAgenda.nl op de filmset al gezien? Klik dan hier![url]. Nog meer zien? [url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_premiere-jack-bestelt-een-broertje-in-foto-s_5099.html]Klik dan hier voor de foto's!.

Dan Dos disparos. Deze film was eerder te zien op het IFFR en zal ook op Sin Fin festival gaan draaien: een festival wat zich richt op de Spaanstalige film. De 17-jarige Mariano vindt een pistool in zijn huis. In een opwelling besluit hij twee keer op zichzelf te schieten. Hij overleeft dit, maar zijn actie zet alle familierelaties op scherp.

In Night at the Museum: Secret of the Tomb Als nachtwaker Larry (Ben Stiller) erachter komt dat de bewoners van het museum zich wel heel raar gedragen, besluit hij op internationaal onderzoek te gaan. Dit leidt hem naar Londen, waar hij de hulp krijgt van oude bekenden en nieuwe gezichten.

Voor de overleden acteurs Mickey Rooney en Robin Williams was dit hun allerlaatste speelfilm.

Zin in een space-operette? Ga dan naar Jupiter Ascending, de nieuwe film van the Waschowksis die eindelijk wordt uitgebracht. In een verre toekomst regeren de goden over de aarde. Jupiter Jones heeft altijd gedacht dat ze geboren was om grootse daden te verrichten. De werkelijkheid is echter dat ze werkt als schoonmaker. Op een dag landt er een genetisch ontworpen soldaat op aarde die haar zoekt. Jupiter komt erachter dat ze voorbestemd is om over het heelal te heersen.
De hoofdrollen zijn voor Channing Tatum en Mila Kunis.

Toch liever naar een animatie gebaseerd op een Iers sprookje? Kan ook! In Het lied van de zee wonen Ben en zijn kleine zusje Saiorse samen met hun vader in vuurtoren op een klein eilandje. Hun oma neemt de twee kinderen echter mee naar de stad, om ze zo te beschermen tegen de gevaren van de zee. Maar dan komt Ben erachter dat zijn zusje een selkie is, die met haar lied gevangen elfjes kan bevrijden. Daarvoor moeten ze wel weer terug reizen naar hun oude woning. Op hun reis besluit een uilenheks hen te dwarsbomen.

Fans van de actiefilms van Jason Statham kunnen hun hart ophalen bij Wild Card: Nick Wild woont in Las Vegas waar hij zich voor geld in elkaar laat slaan door jongens die indruk willen maken op hun vriendin. Als een goede vriendin van hem wordt mishandeld door een stel gangsters dan spoedt hij te hulp. De gangsters willen Nick uit de weg ruimen maar dat gaat niet zomaar.

We sluiten af met de documentaire Rebelse Stad over de opkomst van de provocerende Amsterdamse jeugd in de jaren '60 die heeft gezorgd voor een cruciale verandering. Deze documentaire belicht de botsing tussen nieuwe ideologieën en oude tradities door middel van Interviews met provoveteranen die met hun buitensporige acties de gevestigde orde shockeerden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.