compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 7: nieuw in de bioscoop

Speelweek 7: nieuw in de bioscoop

Japanse animatie, bondage, een beertje en een seriemoordenaar. Het is wederom een bonte verzameling films deze week! Er komen tien nieuwe films uit en de film van de week is Big Hero 6.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Big Hero 6 gaat over het wonderkind Hiro Hamada (14). Hij woont in de futuristische stad San Fransokyo en is meestal op straat te vinden waar hij zich bezighoudt met robotgevechten. Zijn oudere broer besluit hem mee te nemen naar het robotlab van zijn universiteit. Hier ontdekt Hiro dat hij een grote aanleg heeft voor robottechnologie. Als een schurk waardevolle spullen van Hiro steelt, besluit de jongen een team van superhelden te creëren.

In deze film komen de Westerse cultuur en die van Japan samen.

Dan een film die je vast niet kan zijn ontgaan: Fifty Shades of Grey. Studente Anastasia Steele bezoekt miljardair Christian Grey voor een interview. Ze raakt onder de indruk van deze man en de twee groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar als Anastasia met hem wil zijn, moet ze echter wel zijn vreemde smaak accepteren.

De film is gebaseerd op de wereldwijde bestseller van E.L. James.

Voor de betere actie moet je bij Kingsman: The Secret Service zijn. Een Brits straatschoffie (Taron Egerton) wordt gerekruteerd voor de Britse geheime dienst, onder leiding van Harry Hart (Colin Firth) . Juist op dat moment wordt de wereld bedreigd door een hacker.

Meer weten over de film? Lees dan hier het interview met Colin Firth!

Leuk voor jong en oud: Paddington. Het Peruaanse knuffelbeertje Paddington reist af naar London, maar merkt dat het stadsleven eigenlijk niks voor hem is. Als hij de familie Brown ontmoet, verblijft hij bij hen en klikt het meteen. Paddington trekt echter veel aandacht, waaronder die van een dierenopzetter die hem nauw in de gaten houdt.

De film is zowel in Nederlandse als in de originele versie te zien.

A Most Violent Year speelt zich af iin 1981. Immigrant Abel Morales (Oscar Isaac) probeert tijdens de hoogtijdagen van de New Yorkse misdaad zijn familiebedrijf op een eerlijke en ethisch correcte manier uit te bouwen. Als zijn chauffeurs worden overvallen, lijkt dit echter moeilijker dan gedacht. Abel probeert zijn onderneming van een ondergang te behoeden tegen de criminaliteit.

Lifelong is een mooie Turkse film over het echtpaar Ela en Can. Het echtpaar Ela en Can lijkt het perfect voor elkaar te hebben. Beiden hebben een goede baan en hun dochter studeert in Ankara. De passie is echter volledig uit hun relatie verdwenen. Hier praten ze echter niet over. Dit verandert als Ela per toeval een telefoongesprek van Can opvangt.

De Turkse regisseur Asli Özge maakte eerder Men on the Bridge. Lifelong is haar tweede film.

Nog een jeugdfilm, ditmaal uit Frankrijk: "Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet (NL)". De zesjarige Jean zit vaak met de oppas thuis; zijn vader werkt lange dagen en zijn moeder is weg. Zijn buurmeisje komt aan met nieuws over zijn moeder, en aan de hand van postkaarten die hij van haar ontvangt, gebruikt hij zijn rijke fantasie om er een beeld bij te schetsen. Maar komt dit beeld wel overeen met de waarheid?

Liefhebbers van de schilderkunst moeten naar National Gallery: een portret van een Engels museum die kunst van de Middeleeuwen tot de 19e eeuw tentoonstelt en de rol die deze kunstwerken spelen in verhouding tot de wereld. Het maatschappelijke belang dat kunst heeft, en wat de kunst van vroeger ons kan vertellen over de tijdsgeest.

Iets heel anders is The Woman in Black 2: Angel of Death: Londen, ten tijden van WWII. Een groep kinderen en hun jonge lerares Eve (Phoebe Fox) besluiten naar het platteland te vluchten waar ze terecht komen in het Eel Marsh House. Plots beginnen de kinderen zich erg vreemd te gedragen en lijkt het huis niet pluis te zijn. Eve besluit met de hulp van Harry dit te onderzoeken.

We sluiten af met The Voices: goedzak Jerry (Ryan Reynolds) rolt pardoes in de rol van moordenaar, iets wat hij zelf nooit zou willen. Mr. Whiskers, zijn kwaadaardige kat, spoort hem aan om te moorden, terwijl zijn zachtaardige hond Bosco hem goede adviezen geeft.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.