compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spider-Man 3 knalt Europa en Azië binnen

Spider-Man 3 knalt Europa en Azië binnen

Derde film over superheld haalt $30 miljoen binnen

4-5-2007 Op 1 mei ging Spider-Man 3, het derde deel over het alter ego van Peter Parker in 7 landen in Europa en 9 Aziatische landen in première. De film was in veel gevallen goed voor een recordopbrengst, aldus The Hollywood Reporter.

Delen op facebook

'Tot nu toe mogen we niet ontevreden zijn', aldus een gelukkige vicevoorzitter Jeff Blake van Sony Pictures Entertainment. Het derde deel van de Spider-Man-reeks is overtuigend geopende in zowel Europa als Azië. In totaal bracht Spider-Man 3 op de openingsdag bijna $30 miljoen dollar op, wat meer is dan de openingsopbrengsten van de eerste twee films samen.

In 10 van de 16 landen zorgde de film voor de hoogste opbrengst op een dinsdag allertijden. In Japan werd hierdoor Harry Potter and the Sorcerer's Stone van de troon gestoten. In Korea is Kung Fu Hustle voormalig bestopenende film.

In Spider-Man 3 krijgt Peter Parker te maken met nieuwe tegenstanders waaronder Sandman, Venom en The New Goblin. Tegelijkertijd wordt hij aangetast door een geheimzinnige substantie die het slechte in hem naar boven brengt, waardoor zijn relatie met zijn geliefden op het spel komt te staan.

Spider-Man 3 gaat deze week in heel de wereld in première. Zondag zal de film openen in de laatste landen, waarna de film in 107 landen te zien is.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.