compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Spielberg en Jackson verfilmen Kuifje

Spielberg en Jackson verfilmen Kuifje

Belgische stripheld wordt verfilmd in 3D

15-5-2007 Het lijkt erop dat de beschikbare Amerikaanse superhelden om te verfilmen op beginnen te raken. Hollywood heeft zijn blik deze keer gericht op de Europese stripheld Kuifje. Peter Jackson en Steven Spielberg zullen ieder een Kuifje-film regisseren.

Delen op facebook

Het is niet de eerste keer dat Kuifje op het witte doek verschijnt. Er werden verscheidene animatiefilms gemaakt, zoals Kuifje en de Zonnetempel, maar de stripheld werd ook enkele keren neergezet als een jongen van vlees in bloed in bijvoorbeeld Kuifje en de blauwe sinaasappels.

De films waaraan Jackson en Spielberg gaan werken zullen gebruik maken van computertechnieken om het Kuifje-universum tot leven te wekken. De wijze van animatie zal lijken op The Polar Express, waarbij het nog wel duidelijk is dat personages geanimeerd zijn, maar bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Jackson en Spielberg zullen de eerste twee van in totaal drie Kuifje-films voor hun rekening nemen. Wie de derde film regisseert is nog niet duidelijk. De filmmakers hebben de keuze uit 23 stripboeken van striptekenaar Hergé. Spielberg is al zijn leven lang Kuifje-fan. Vlak voor de dood van Hergé in 1983 verkreeg hij de filmrechten. Eerder pogingen om de stripheld op het witte doek te krijgen strandden tot nu toe.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.