compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spielberg en Zhang geven Peking 2008 vorm

Spielberg en Zhang geven Peking 2008 vorm

Filmmakers ontwerpen begin- en eindceremonie

18-4-2006 PEKING - De openingsceremonie en het slotakkoord van de Olympische Spelen in Peking over twee jaar zullen worden vormgegeven door Zhang Yimou. Hij zal daarbij ondersteund worden door Steven Spielberg, dat maakte de organisatie van Peking 2008 zondag bekend.

Delen op facebook

De Chinese regisseur verwierf faam met films als Raise the Red Lantern en House of Flying Daggers. Zhang zal de leiding hebben over beide evenementen. De Olympische ceremonies zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot miljoenenevenementen met enorme choreografieën en tal van visuele effecten. De televisieuitzending trekt wereldwijd miljoenen kijkers. De regisseur zal de komende jaren fulltime werken aan de evenementen. In hoeverre dit invloed heeft op "Autumn Remembrance", een miljoenenproductie die Zhang in samenwerking met Bill Kong (Crouching Tiger, Hidden Dragon) maakt, is niet bekend. De opnames van die film zijn in februari van start gegaan.

Zhang zal de kar niet helemaal alleen hoeven trekken. Steven Spielberg is voor het project aangetrokken als artistiek adviseur. Vorig jaar kwam zijn film Munich uit, over de aanslagen op het Israelisch team tijdens de Olympische Spelen van 1972.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.