compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spielberg keurt script Indiana Jones goed

Spielberg keurt script Indiana Jones goed

George Lucas moet fiat nog geven

4-8-2005 LOS ANGELES - Het tweede script voor Indiana Jones 4 is gereed. Spielberg heeft het script goedgekeurd, maar de ware test moet nog komen: George Lucas verwierp het eerste script.

Delen op facebook

Al in 2003 was het eerste script, geschreven door Frank Darabont (The Green Mile), klaar. George Lucas was echter niet gelukkig met de ontwikkeling van de verhaallijn en een jaar later werd het hele project in de koelkast gezet. Op het moment dat men zich stevig begon af te vragen of er ooit een vierde deel in de Indiana Jones-serie zou komen, werd Jeff Nathanson (Catch Me If You Can, The Terminal) aangetrokken in het najaar van 2004. Zijn versie werd onlangs voltooid en voorgelegd aan de heren Spielberg en Lucas. De twee hebben afgesproken om pas verder te gaan met de productie van "Indiana Jones 4" als beiden hun goedkeuring hebben uitgesproken over het script.
In een eerder interview meldde acteur Harrison Ford dat George Lucas al een oog had laten vallen op de voorlopige versie van het nieuwe script. Volgens hem was de producent redelijk tevreden over de ontwikkeling van het script op dat moment. Als Lucas het script goedkeurt, kan de productie in de herfst starten. Ford, die het script ook al goedkeurde, zal ook in dit vierde deel de rol van Indiana Jones op zich nemen. Of Sean Connery in de film te zien zal zijn is onwaarschijnlijk; de acteur keerde Hollywood deze week de rug toe en zei dat alleen een Maffia-achtig aanbod hem ertoe zou brengen om nog een film te doen.
De Indiana Jones-reeks bestaat uit Raiders of the Lost Ark (1981), The Temple of Doom (1984) en The Last Crusade (1989). Als het project voorspoedig loopt, verschijnt "Indiana Jones 4" in de zomer van 2007 in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.