compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Sporen van Indië behaalt Kristallen Film

Sporen van Indië behaalt Kristallen Film

10.000 bezoekers

De documentaire Sporen van Indië heeft 10.000 bezoekers getrokken en hiermee de Kristallen Film-status behaald. De documentaire van regisseur Reda van der Putten en presentator Hans Goedkoop vertelt over de eeuwenlange Indische invloeden in de Nederlandse maatschappij.

Producent Reda van der Putten en historicus/presentator Hans Goedkoop met de Kristallen Film Award (c) 2023 NFF/Friso Spoelstra

Producent Reda van der Putten en historicus/presentator Hans Goedkoop met de Kristallen Film Award (c) 2023 NFF/Friso Spoelstra

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dit is de vierde Kristallen Film die dit jaar is uitgereikt. De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film 
Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de Indische sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. Over de jarenlange geschiedenis tussen Indië en Nederland maakte historicus en presentator Hans Goedkoop, zelf ook van Indische komaf, deze filmische documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indos, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

Over de productie  
Reda van der Putten regisseerde en produceerde de documentaire Sporen van Indië. Historicus en, presentator Hans Goedkoop, bekend van Andere Tijden, schreef het script samen met Stijn Lauwen en Reda van der Putten. Daarnaast neemt hij ook de presentatie voor zijn rekening. De film is gerealiseerd met steun van Provincie Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Heinfonds, de stad Amersfoort en Bibliotheek Eemland. De documentaire is verspreid over april, mei en juni in 59 bioscopen te zien.

Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.