compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 9-12 t/m 15-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Squid Game was oorspronkelijk bedoeld als film

Squid Game was oorspronkelijk bedoeld als film

Bond-film en de Koreaanse tv-serie breken records op record.

De tv-serie Squid Game is het tv-fenomeen van 2021 geworden en Netflix claimt dat er meer dan 111 miljoen mensen wereldwijd de serie hebben gezien. Squid Game-maker Hwang Dong-hyuk wilde een film van maken totdat Netflix langs kwam.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het Netflix-fenomeen Squid Game is de must-watch-titel van 2021 geworden, eindelijk een tv-programma die het onderwerp wordt bij het koffie-automaat op het werk of waar mensen snel over praten voor een zoom-meeting begint. Netflix geeft bijna nooit cijfers vrij, dus moeten we hun op hun woord geloven, als enige context geven zij aan dat de serie populairder is dan 'Bridgerton'.Squid Game ging op 17 september in première op Netflix en is een ongeëvenaard succes gebleken. Binnen enkele weken na zijn debuut werd de show al snel de populairste serie op de streamingdienst over de hele wereld. En dit alles dankzij mond-op-mond-reclame net zoals eerder gebeurde met "Casa de Papel" en "Queens Gambit".

Wat is Squid Game

Squid Game is een Zuid-Koreaans overlevingsdrama dat 456 deelnemers volgt, die allemaal zwaar in de schulden zitten, terwijl ze strijden in dodelijke kinderspellen in de hoop een enorme geldprijs te winnen.

Still uit Squid Game, de kleding van de bewakers is bewust zo gemodelleerd dat de maskers verwijzen naar mieren.

Still uit Squid Game, de kleding van de bewakers is bewust zo gemodelleerd dat de maskers verwijzen naar mieren.Regisseur Hwang Dong-hyuk wilde een film maken

Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk verraste in een interview dat de serie oorspronkelijk bedoeld was als film. Dong-hyuk schreef - voor Squid Game - een script voor een film in 2008, die werd niet gemaakt, waardoor hij in financiële problemen kwam. Dit leidde ertoe dat hij "de tijd doodde" door veel survival death-games te spelen, en las stripboeken en verhalen over mensen met torenhoge schulden die hun levens waagden in de hoop hun financiële situatie te verbeteren. Dit leidde uiteindelijk tot de inspiratie voor Squid Game en het schrijven van het originele speelfilmscript in 2009.

Tien jaar leuren

Weer kreeg hij het project niet van de grond, zowel mediabedrijven als acteurs bleven hem afwijzen. Na 10 jaar leuren zag Netflix wel wat in het project, maar dan als een mini-serie.Achteraf lijkt het allemaal heel logisch, maar het format van een serie gaf mogelijkheden om karakters meer 'body' te geven en er werd zelfs een bij-verhaal - die van de detective die een kijkje geeft in het binnenste van de organisatie - tijdens het produceren bedacht, welke helemaal niet in de briefing voor Netflix voorkwam.

Een film zou niet zoveel detail bevatten en karakterontwikkeling hebben gehad.

Bijzonder is dat Netflix niets deed aan de promotie van de serie en dit gebeurde puur door de vroege fans van de serie die zorgden dat de serie in een recordtijd in in 90 landen de nummer 1-plek in de Netflix top 10 en toen moest de VS nog beginnen. En ook daar brak de serie record na record, dan is er wellicht ineens weer sprake van een Squid Game film.

(Klik op de tv-serietitel voor een trailer).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.