compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Stakers leggen voorstellingen Cannes stil

Stakers leggen voorstellingen Cannes stil

16-5-2004 CANNES - Diverse filmvoorstellingen op het filmfestival van Cannes zijn zaterdagmiddag stilgelegd. De medewerkers in de filmindustrie protesteerden met de actie tegen de geplande ingrepen bij uitzendkrachten, zoals lagere uitkeringen en langere werktijden.

Delen op facebook

Op de boulevard van Cannes demonstreerden honderden betrokkenen met veel kabaal tegen de voorgenomen kabinetsplannen. Omstreeks half zeven 's avonds waren de acties voorbij en werden alle voorstellingen hervat.

Talloze filmvoorstellingen werden opeens stopgezet of werden verstoord door betogers. Zij legden de filmkijkers uit waarom zij het deden, maar konden over het algemeen op weinig bijval rekenen. Dat hebben diverse Nederlandse bezoekers van het festival bevestigd. De voorstellingen worden bezocht door producenten, distributeurs, exploitanten en journalisten.

De demonstratie op straat verliep in eerste instantie zonder geweld. Later kwam het tot botsingen toen agenten een bezette buiscoopzaal ontruimden. Daarbij zijn drie gewonden gevallen.

De wereldpremiere van de film Shrek 2, die voor zaterdagvanavond gepland staat, gaat gewoon door. Voor de vertoning zijn onder meer hoofdrolspelers Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas en Julie Andrews in de Franse badplaats aanwezig.

Vorige week protesteerden Franse uitzendkrachten al tegen de voorgenomen maatregelen door de uitlevering van filmrollen aan het filmfestival te hinderen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.