compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Stand van de Maan winnaar IDFA 2004

Stand van de Maan winnaar IDFA 2004

Joris Ivens Award uitgereikt aan Leonard Retel Helmrich

29-11-2004 AMSTERDAM - Vrijdag werden de winnaars van de drie competities van IDFA bekendgemaakt: uitgereikt werden de Joris Ivens Award, de Zilveren Wolf en de First Appearance Award.

Delen op facebook

De openingsfilm van het documentairefestival, Stand van de Maan, kreeg van de juryvoorzitter, de Finse regisseuse Pirjo Honkasalo, de Joris Ivens Award voor beste lange documentaire in handen. Stand van de Maan is het tweede deel van een drieluik. Het eerste deel, De stand van de zon (2001), werd niet goed genoeg bevonden voor de competitie van het IDFA. De opvolger heeft dit nu ruimschoots goedgemaakt.

Het was de vijfde keer dat de prijs werd toegekend aan een Nederlandse documentaire. Eerder werden "Birthplace Unknown" (Karin Junger, 1988), Solo, de Wet van de Favela (Jos de Putter, 1994), André Hazes - Zij Gelooft in Mij (John Appel, 1999) en De Zee die Denkt (Gert de Graaff, 2000) onderscheiden.

Georgi and the Butterflies van Andrey Paounovm won de Zilveren Wolf voor korte documentaire. Het beste debuut werd "Podul Peste Tisa" van Ileana Stanculescu, de film kreeg de First Appearance Award.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.