compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Start derde editie InScience

Start derde editie InScience

8-11-2017 nScience Dutch International Science Film Festival start vanavond met de Nederlandse première van de wetenschapsdocumentaire Bill Nye: Science Guy. Op het festival zijn meer dan 50 films te zien, waaronder 20 Nederlandse premières, 2 wereldpremières en 3 Europese premières. InScience duurt tot en met zondag 12 november en vindt plaats in filmhuis LUX, Nijmegen.

Start derde editie InScience

Start derde editie InScience

Publieksopening
Met de opening en Nederlandse première van Bill Nye: Science Guy (2017) staat het festivalthema ‘No Facts, No Future’ centraal tijdens de opening van InScience 2017. De regisseurs David Alvarado & Jason Sussberg volgen Bill Nye in zijn strijd om wetenschappelijke inzichten en onderzoek weer hun plaats in het publieke debat te geven tegenover ontkenners van de klimaatverandering en creationisten. ​

Talks
Tijdens InScience zijn er meer dan 150 wetenschappers en filmmakers te gast die over de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap in debat gaan. De Denker Des Vaderlands René ten Bos houdt de centrale festivallezing over het thema ‘No Facts, No Future’, technoproducer Max Cooper presenteert ‘The Science Behind Emergence’ en New Scientist redacteur George van Hal neemt het publiek mee op Robotsafari door Hollywood, waarin hij laat zien hoe wetenschap en science-fiction elkaar beïnvloeden.

Do-It-Yourself Labs, Coffee & Science en live-research
Naast het filmprogramma in LUX zijn ook de Mariënburgkapel en Bibliotheek Gelderland-Zuid locaties van het festival. In de Mariënburgkapel zijn iedere festivaldag meerdere Do-It-Yourself Labs, waar bezoekers zelf aan de slag gaan met wetenschappelijke experimenten. In de bibliotheek vindt het dagelijks programma Coffee & Science plaats, waar jonge wetenschappers in gesprek gaan met publiek over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen. Festivalbezoekers kunnen als proefpersoon deelnemen aan Het Groot Nationaal Pijnonderzoek en aan een onderzoek naar nieuwe echotechnieken om 3D beelden van spieren te maken.

Virtual Reality & Serious Gaming
Op zaterdag 11 november presenteert InScience Immersive Day, met de nieuwste VR-films, serious gaming en interactieve projecten. Gedurende het hele festival staat in de Joris Ivenszaal van LUX een Virtual Reality op het programma.

Junior Wetenschapsdag
De zondag van InScience staat in het teken van de jongste bezoekers: de Junior Wetenschapsdag. Rob van Hattum vertelt in zijn Junior Big Idea hoe met de nieuwste filmtechnieken het microniveau en de kosmos gefilmd kan worden. De succesvolle Junior Wetenschapsquiz sluit de Junior Wetenschapsdag af.

Awardshow met Gijs Scholten van Aschat
Gijs Scholten van Aschat opent op zondag 12 november de slotavond van InScience, waar de prijzen voor de beste wetenschapsfilms worden uitgereikt. Elisabeth van Nimwegen, presentatrice van het NTR-programma De Kennis Van Nu, reikt na de lezing de NTR Audience Award en de Student Jury Award uit.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.