compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Start filmopnames Kom niet aan mijn kinderen

Start filmopnames Kom niet aan mijn kinderen

Verfilming van waargebeurd verhaal

3-7-2009 Maandag 6 juli starten de opnames van Kom niet aan mijn kinderen, een telefilm van Ron Termaat met hoofdrollen voor Karina Smulders, Cahit Ölmez en Thom Hoffman.

Delen op facebook

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Janneke Schoonhoven uit Groningen van wie de kinderen naar het buitenland werden ontvoerd door haar ex-man. Twee jaar moest ze vechten voor het haar lukte haar kinderen uit de handen van haar ex-man te krijgen, die ze naar zijn geboorteland Syrië had ontvoerd. Janneke kreeg landelijke bekendheid toen ze in vele tv-programma's om hulp vroeg.

Schoonhoven schreef een boek over deze gebeurtenissen. Deze zomer zal de verfilming van dit boek, Kom niet aan mijn kinderen in Nederland en in het buitenland worden opgenomen. Hij wordt volgend jaar als telefilm uitgezonden. De film wordt geregisseerd door Ron Termaat, bekend van de tv-series Costa! en Julia's Tango. Het scenario werd geschreven door Nicolette Steggerda. Zij schreef eerder een episode van de tv-serie verborgen gebreken.

De hoofdrolspelers zijn Karina Smulders van Bride Flight, Cahit Ölmez van de serie Van Speijk en Thom Hoffman van de tv-serie De co-assistent. Verder spelen onder anderen Tjebbo Gerritsma uit Zwartboek, Pieter van der Sman van de tv-serie Vuurzee, Klaas Hulst van de tv-serie Julia's hart en Antoinette Jelgersma van de film Ik Ook van Jou mee.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.